Synergo 1 hervat veldcometitie met overwinning op DOT

Na het succesvol verlopen zaalseizoen mochten de spelers van Synergo 1 afgelopen Zondag weer de wei in. In het zonnige Oss was DOT de tegenstander. Synergo wil ook op het veld kampioen worden en daarom volstond alleen wat Synergo 2 op Zaterdag al deed: winnen. De Brabanders waren dit seizoen al 3 keer eerder de tegenstander en dit resulteerde telkens in een overwinning. Ook in de laatste ontmoeting van dit seizoen zou Synergo aan het langste eind trekken.

dot-synergo1

Beide ploegen maakten er een redelijk ontspannen en sportieve wedstrijd van. De bezoekers stonden na een effectieve beginfase met 1-6 voor en zouden dit niet meer weggeven. De ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder maar Synergo ging simpelweg beter met de kansen om. Want waar DOT voor rust ruim 8 kansen nodig had voor een doelpunt maakte Synergo bijna 1 op de 4 kansen af. Dit resulteerde in een 7-12 ruststand.

Na de thee leek DOT een paar keer terug in de wedstrijd te komen maar kleiner dan 3 zou het verschil niet worden. En net als in de eerste helft was Synergo scherper in de afronding. Bij 14-17 scoorde Synergo 5 keer op rij en was de wedstrijd gespeeld.

Het zou uiteindelijk 18-24 worden maar dat kon het feestje van de Ossense fans na afloop niet deren. Omdat alle andere wedstrijden in de Poule in een gelijkspel eindigden staat Synergo nu alleen bovenaan. Volgende week de taak om ook de thuiswedstrijd tegen Atalante te winnen.