Marc: “Missie geslaagd, iedereen Bedankt!”

Tadaaaaaaa  “we zijn kampioen”, mocht je het gemist hebben. Vorige week, is het eerste team van Synergo kampioen geworden in de 2e klasse. En dat betekent dat we volgend jaar in ieder geval in de zaal weer terug in de 1e klasse zijn te vinden. Hoe leuk is dat!

Vorig jaar lukte het net niet, des te meer waren we er dit zaalseizoen extra op gebrand om de felbegeerde titel, die recht geeft op promotie, binnen te halen. Samen met Timon, Marten & Jan Willem aan mijn zijde is het ons gelukt.

thumb_DSC_7128_1024

Rolt er dan een traantje van geluk over m’n wang, stiekem zal ik toegeven, ja! Want wat men ook van me vindt, ik “moest en zou” kampioen worden (want daar ben ik immers zo aan gewend geraakt bij Synergo 😉 ).

Weken lang hebben we er naar toegeleefd. Doel 1 was blessure vrij blijven. Nou dat hebben we geweten. De allereerste oefenwedstrijd in de zaal, was daar Alyanne die we noodgedwongen aan een deur moesten hangen om van haar rug probleem af te komen. Slechts 2 weken later moesten we bij DKB in Best al naar 10 minuten Ruth inbrengen omdat we een blessure kregen ( zouden we niet blessure vrij blijven?). De enkel van Klaas, enkel van Oskar, de griep van Ilse en dan ook nog Fleur die perfect vervangen is door Jantine. Blessure vrij zei ik toch?

thumb_DSC_7145_1024

Synergo 1 ging als een speer, Synergo 2 had het een stuk zwaarder. Één selectie is het motto, dus we steunen waar we kunnen. Gelukkig blijkt het juiste spoor te zijn gevonden en spelen onze sterren uit 2 al twee weken oprij ijzersterke wedstrijden. Leuk om te zien!

En dan ja, die ene dag vorige week. Na een weekje van promotie, busreis mailtjes, toeters en ratels begonnen we de zondag, zoals maar weinig kampioenploegen in spé doen. In paniek! Want hoe kunnen we een kampioensfeestje gaan vieren als er geen bier en hapjes zijn. Klaas s’ochtends vroeg in de auto naar de AH en volladen die bak. Want ook dat moet klaar staan als we terugkomen.

thumb_IMG_0903_1024

Met Synergo 2 in het voorprogramma, waarbij Ruben 3 of 4 fantastische doelpunten scoorden begon ons moment van dit zaalseizoen. Oplopen, zwaaien naar de meegereisde supporters, klappen voor de tegenstanders en daar was ineens het fluitsignaal. We zijn begonnen………………fluuuuuuuuut  en het eindsignaal klonk. Eindelijk kampioen!

Na de nodige handen geschut te hebben, werden er door de kinderen een roos uitgedeeld. Je zou hele bossen bloemen verwachten, maar hoe toepasselijk ook, onze Voorzitter Anne de Roos ging speechen en daar hoort een roos bij 😉

thumb_IMG_0902_1024

Even terugblikken op de beslissingswedstrijd die we zeven jaar geleden in dezelfde hal speelden, de trainingsarbeid van de hele selectie en onze meetrainers uit de A1, de meegereisde supporters en natuurlijk de prestaties van S1. Wat hebben we het goed gedaan. Hulde!

thumb_IMG_0898_1024

thumb_IMG_0899_1024

De terugreis begon net zoals de heenreis. Mijn auto moest na 10 minuten al een pitstop maken omdat Marcel, Klaas EN Dirk een “plaspauze” wilden. Aangekomen in de kantine, was daar Daphne al druk bezig om friet en snacks te bakken voor iedereen. Heerlijk om zo met onze club het kampioenschap te kunnen vieren.

Een onthulling van het nieuwe spandoek, het afschieten van confetti in de kantine (waarvoor dank Eric 😉 ) en natuurlijk later op de avond mn eigen speech. Een groot feest!

Kampioen wordt je niet alleen, dat wordt je met zijn allen. Al die weken van trainingsarbeid, gesprekken, wedstrijden en noem maar op. Ik wil iedereen bedanken voor zijn en haar bijdrage ons eerste kampioenschap dit seizoen. Zoals de meeste weten, gaan we voor dubbel dus hoop ik nog een keertje zo’n dag mee te maken.

thumb_IMG_0927_1024

Mijn dank is groot aan ieder, maar in het bijzonder aan:

Onze selectie: Ruben, Jasper, Dennis, Fabian, Harryt, Tom, Dirk, Marcel, Oskar, Klaas, Femke, Laura, Jantine, Anke, Floor, Annette, Ilse, Alyanne, Sjoukje en Fleur. Thanks!

Onze selectietrainers: Timon, Jan Willem, Marten. Leuk om samen te werken!

En dan natuurlijk onze vaste invallers en meetrainers:  Jeroen de Kam, Jesse, David, Ruth, Jeroen Bastings en Rik. Toppers!

Peter Kalisvaart voor zijn medische begeleiding, zonder Ron van Vliet zien jullie op de tribune de stand niet. Daphne en Malou voor de teams van de week en natuurlijk de beheerder Mohammed Bedankt!

David bedankt voor de toeters, ratels en de rest rond de kampioenswedstrijd en Rik voor de videobeelden die iedereen later nog gaat terug zien. En Frank Dingjan voor het opruimen van de kantine!

Luuk en Jeroen bedankt voor iedere week jullie scherpe wedstrijd-analyses!

Geert van Veerkracht Asbestsanering onze hoofdsponsor  van de Selectie en de A1. Zonder de steun die Geert Synergo al jaren geeft zouden we als club nooit kunnen bereiken wat we tot nu toe gedaan hebben. Geert bedankt!

En als laatste en misschien wel het belangrijkste, onze supporters. Iedere thuiswedstrijd is de tribune gevuld. Vaak dezelfde gezichten maar ook steeds nieuwe. Ik zeg altijd tegen mn ploegen. De wedstrijd was pas goed, als het publiek er van genoten heeft! Bedankt voor jullie steun en support!

En ik……………………………… ik doe gewoon m’n werk!

Tot snel!

Marc

Meer berichten over ons kampioenschap:

AD  Synergo 1 kampioen
Foto’s Harryt Synergo 1
Foto’s actiefotografie Steeds Hooger – Synergo 1
Foto’s actiefotografie Steeds Hooger – Synergo 2

Trotse Sponsor Veerkracht