Hoogtepunten bij de A2

Na een week radiostilte (vorige week verloren we van Midlandia, en dat durfden we toch niet zo goed op te schrijven) weer een wedstrijdverslag van de A2!

Afgelopen zaterdag speelden we in Amersfoort tegen Soesterkwartier A1. Met frisse moed en een goed humeur gingen we de wedstrijd in. Het eerste doelpunt viel dan ook aan onze kant: een mooie doorloopbal van Pierce.

Korfbalfinale2012_01Maar daarmee waren we er nog niet… Ineens stonden we twee punten achter! Gelukkig konden we dit met mooie schoten van Tresja en Pierce weer rechtzetten. Dankzij doorloopbal van Tanja, een korte kans van Tomas en een prachtig doelpunt van Sophie liepen we zelfs twee punten uit! Daarna ging het gelijk op: 4-5, 5-5, 5-6… Met  die stand gingen we uiteindelijk de rust in.

Het vervolg

Na de rust gingen we er weer tegenaan, maar we konden de voorsprong niet vasthouden, waardoor het ondanks een mooi schot van Appie al gauw 7-7 stond. Ondertussen was er gewisseld en mocht ik (Floor) ook nog even spelen. Er werd hard gewerkt, goed verdedigd én gescoord! Na de gelijke stand van 7-7 kreeg Soesterkwartier geen centimeter ruimte meer van ons.

Ondertussen scoorden we wel nog 3 punten, waaronder een koelbloedige vrije bal van Appie. De eindstand was dus 10-7! We waren erg blij met het verloop van deze wedstrijd.

Een paar hoogtepunten

• 7 spelers van ons hebben in deze wedstrijd één of meerdere doelpunten gescoord, oftewel: bijna iedereen heeft gescoord!
  • Het aantal streepjes bij de categorie ‘onderschepping’ op het turfformulier is vele malen groter dan bij ‘slechte pass’.
  • Het feit dat we 4 schoten, 3 doorloopballen, 2 korte kansen en een vrije bal gescoord hebben.
  • Het verbaasde gezicht van Sophie na haar doelpunt.
  • Het feit dat we 3 (!) hele minuten extra mochten spelen van de scheidsrechter!

We hopen het goede gevoel van deze wedstrijd natuurlijk zaterdag weer voort te kunnen zetten.

28 november, 13.00 uur, sporthal De Dreef: komt allen!