Spanning en sensatie

Het was weer zo ver, na vorige week niet gespeeld te hebben mocht de A1 aan de bak in Leusden. Na de pubquiz zat de vrees er wel in dat ze zelf ook een beetje anti lopen waren geworden, maar niets was minder waar. Met een ongekende energie en vechtlust gingen ze de wedstrijd in, maar wat zou daar van over blijven…

jeroengabya1Met een mentale support van Xander, Maaike, Jeroen en Roos (Brahim was brandende katjes uit lieve huizen aan het redden, of was het andersom? Cherique zat met d’r poot omhoog een potje te scrabbelen tegen haar oma, niet gewonnen helaas) stond de wedstrijd op het punt om te beginnen. Er was alleen een klein probleem, niemand kon de Korf vinden. Nee er stonden niet twee palen zonder korf in het veld en nee ook de sporthal die de Korf heet was niet opeens verplaatst, maar de scheidsrechter, meneer de Korf, was nergens te vinden. Even later kwam hij toch nog binnen strompelen, z’n fiets had vertraging. De wedstrijd kon beginnen.

Koff/ Korf

Maar dat deed hij nog niet, eerst kwam de poging van onze enige echte aanvoerster mevrouw de Koff om meneer de Korf te verleiden met de fantastische openingszin: “Ik zal me even voorstellen: mevrouw de Koff, maar dat kan binnenkort ook mevrouw de Korf zijn hoor, is toch maar één letter verschil”. Om onder dit ongemakkelijk moment uit te komen pakte de scheids snel zijn fluitje en blies de wedstrijd in.

Oude bekenden

Antilopen en Synergo ontmoetten elkaar op het veld en meteen sloeg de vijandigheid er vanaf, dodelijke blikken werden alle kanten op geworpen, handje geven werd handje drukken en zelf coach Xander riep niet zoals normaal “Nou jongens, wel plezier hebben heh, daar draait het om, niemand verliest als je er een leuke wedstrijd van maakt”, zaterdag riep hij “MAAK ZE KAPOT!”. En zoals altijd luisterden we niet naar hem. Meteen lieten we een doelpunt door, alleen om tegen Xander in te gaan. Brave borst Stefan wilde echter een wit voetje halen en gooide dan ook de 1-1 erin. Nadat hij de rest van het team op z’n dak kreeg dat hij een doetje was, besloot hij toch maar de 2-1 door te laten. Sarah, voor sommige beter bekend als de Turkse Pizza Partner, gooide er nog de 2-2 in en daarna ging het bergafwaarts. Binnen no-time stonden we 7-3 achter, met nog een kwartier te gaan, dacht onze aanval daar nog wel verandering in te kunnen brengen. Niets was minder waar, met een achterstand van vier doelpunten gingen we de kleedkamer in.

In de rust vertelde Xander precies wat er fout ging en wat er fouter ging, en wij luisterden! Ten minste dat denk ik, ik lette niet echt op. Toch was er zeker iets veranderd, meteen toen de tweede helft in was gefloten gooide de aanval er een schot in. En daar hield het niet op, doelpunt na doelpunt viel en wij werkten ons op naar een 7-8 voorsprong. Nog 10 minuten te gaan en wij voelden ons onoverwinnelijk, helaas zag Antilopen dat anders en zij gooiden de gelijkmaker erin. Het was tijd voor een wissel aan Synergo’s kant en zo kwam schotkanon Jeroen de Kam erin voor de heer Helwig. Dit bleek een slimme zet te zijn geweest en Jeroen gooide de 8-9 erin.

Spannend

De strijd begon nu pas echt, het was iedere man voor zichzelf en het ging er hard aan toe. Laatste minuut, Antilopen krijgt een vrije bal, de schutter gaat klaar staan, pakt de bal stevig vast, in de verte klinkt een fluitje, de schutter gooit naar de aangeef, Jeroen komt in beweging, de bal wordt terug gegooid, Jeroen zet de volle sprint in, de schutter vangt de bal, Jeroen springt, de bank pakt z’n hart vast, de bal vliegt, tik ene kant korf, tik andere kant korf, en eruit. Iedereen haalt opgelucht adem, behalve David die besluit op de dame te springen die de bal afving. FUUUUT vrije bal, de schutter gaat klaar staan, pakt de bal stevig vast, in de verte klinkt een fluitje, de schutter gooit naar de aangeef, Jeroen komt in beweging, de bal wordt terug gegooid, Jeroen zet de volle sprint in, de schutter vangt de bal, Jeroen springt, de bank pakt z’n hart vast, de bal vliegt, tik ene kant korf, tik andere kant korf, en eruit. David vangt hem deze keer af en na wat nutteloos gegooi fluit de scheids af.

Maak het mee…

Synergo A1 is door het oog van de naald gekropen en heeft het overleefd, maar zal dat volgende week ook zo zijn? Maak het zelf mee en kom naar de enige thuiswedstrijd dit jaar om tien over vier, nergens minder dan in de Dreef.

Door uw eigen verslaggever, Jurriën Helwig