Synergo 1 laat Zwaluwen kansloos

In een goedgevulde sporthal De Dreef pakte Synergo zondag overtuigend de koppositie in de 2e klasse D.

De wedstrijd in De Dreef ging tussen twee ploegen met zelfvertrouwen. Zwaluwen won haar eerste zaalwedstrijd met overtuigende cijfers van DKB (20-12) en ook Synergo boekte weer een behoorlijke overwinning (18-25 tegen DOT).

kids

Het was lekker druk in De Dreef en aangemoedigd door de teams van de week (een combi van de E6,E7 en D1) schoot Synergo net als een week eerder uit de startblokken. Na twee seconden schoot Alyanne met een droge knal van afstand de eerste voorsprong voor Synergo op het bord. Een voorsprong die niet meer uit handen zou worden gegeven.

groep-1

groep

Na de 1-0 volgde twaalf sterke minuten want met nog ruim 17 minuten op de klok stond de teller bij de thuisploeg al op tien doelpunten. Zwaluwen deed het met vier treffers helemaal niet slecht, maar stond er toch al zes achter. Na de sterke openingsfase zakte het spel van Synergo in, ging het rendement omlaag en kon Zwaluwen zowaar enigszins aanhaken. Bij rust was de marge nog maar vier (14-10).

veerkrachtschiten

In de rust werd vooral gehamerd op verdedigende focus. Tien tegen was toch iets te veel. Deze opdracht werd in de tweede helft prima begrepen door Synergo, want Zwaluwen scoorde er nog maar vijf, waar Synergo nog elf doelpunten aan haar totaal toevoegde. Een duidelijke 25-15 eindstand was het resultaat.

pupiloplopen

Door de wisselende resultaten van de andere ploegen gaat Synergo na twee wedstrijden al alleen aan kop in 2D. Zes andere ploegen volgen op twee punten. Volgende week gaat Synergo op bezoek bij DKB. De week daarop komt concurrent Steeds Hooger op bezoek. De enige ploeg waar Synergo dit seizoen niet van wist te winnen (15-16).