We zijn los!

31 wedstrijden werden er dit weekend gespeeld. Het zaalseizoen is van start!

Naast winnen en verliezen, zijn we bij Synergo ook bezig met het hoe. Vooral bij de jeugd. Beter worden is op lange termijn veel beter voor de motivatie van een sporter (zegt wetenschappelijk onderzoek) en verhoogt op diezelfde lange termijn ook nog eens de sportieve prestaties. En dat is dan weer zoiets als een win-win. Begrijp je het nog? Hoe is er dan gespeeld dit weekend? Eerlijk gezegd weet ik op die vraag niet zo’n goed antwoord, want zoveel wedstrijden heb ik dit weekend niet gezien.

Wel weet ik dat de D1 het spel goed klein heeft gehouden, zodat ze eerder in schotpositie komen. Resultaat? 12-1. Maar de tegenstander was niet zo heel goed, relativeerde coach Timon meteen.

Dan nog maar wat scorebordjournalistiek. Veel leuke uitslagen bij de E- en F-jeugd: 4-9, 7-8, 3-5, 8-4, 6-6, 11-7, 9-3, 9-6 en 9-13. Er wordt nog wel eens geklaagd over de grote verschillen bij de jonge jeugd, maar daar was dit weekend helemaal geen sprake van. Spelen tegen tegenstanders van net boven, net onder of precies je eigen niveau, daar word je beter van. Goed indelingswerk van de korfbalbond!

Tot slot de wedstrijden die ik wél heb ik gezien of waar ik zelf in het veld stond. Het tweede speelde een gelijkopgaande wedstrijd tegen DOT, maar liep er eigenlijk de hele wedstrijd nét achteraan. DOT bleef scoren, ook in de slotfase en leunde daarbij op een sterke rebound. Uitslag: 17-15 en helaas dus weer net niet voor het tweede.

Synergo 1 vloog tegen DOT, waar op het veld al met 23-14 van had gewonnen, uit de startblokken en had er na een kwartier al tien in liggen. Bij rust was het 9-15. De tweede helft ging wat meer gelijk op, maar echt spannend wilde het gelukkig niet meer worden. De teller stopte bij 18-25. Een mooie start, zeker gezien de enigszins verrassende nederlaag van concurrent Steeds Hooger.

En dan was vandaag natuurlijk ook de dag dat Nederland opnieuw Wereldkampioen korfbal werd. En de dag dat IOC-lid Camiel Eurlings tegenover de camera’s van NOS vertelde dat de deur voor het korfbal op de Olympische Spelen op een kier staat. Een Synergo-speler in de Olympische finale van het WK 2028, zou dat niet gaaf zijn?!

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken