Synergo 1 wint topper in 2e klasse!

Synergo heeft de topper thuis tegen Movado overtuigend gewonnen en pakt hierdoor weer de koppositie. Deze moet het met 10 punten uit 6 wedstrijden echter nog wel delen met Movado en Steeds Hooger.

Voorafgaand aan de wedstrijden werden de statistieken er nog even op nagekeken. Conclusie was dat Movado een taaie ploeg is die elke wedstrijd met een kleine marge in het voordeel wist te beslissen. Een ploeg die leunt op een sterke verdediging en aanvallend afhankelijk is van twee schutters. Van deze verwachtingen zou echter niet al teveel terechtkomen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was van Movado, daarna zou Synergo de leiding pakken en die niet meer weggeven. Toch kon in de beginfase niet gezegd worden dat het een makkelijke middag zou gaan worden want via 2-1, 5-4 en 8-7 bleven de bezoekers nog goed op de been. In de laatste minuten voor rust wist Synergo echter een gaatje te slaan wat leidde tot een ruststand van 13-9.

foto2

Het is altijd lekker thee drinken met een voorsprong maar het was toch wel duidelijk dat het verschil op het veld groter was dan op het bord en dat 4 doelpunten nog best goed gemaakt kunnen worden. Je zou zeggen dat Movado in de rust geïnspireerdzou worden om er de tweede helft weer vol voor te gaan, deze indruk wisten ze alleen niet te maken. Synergo vloog uit de startblokken en maakte aan alle Dordtse illusies in zeer korte tijd een einde. Want toen de meeste bezoekers nog in de rij stonden voor een versnapering was de stand ineens 19-9.

De wedstrijd was gespeeld en dat straalde er ook wel een beetje van af. Synergo nam wat gas terug en Movado snakte naar het einde. De thuisploeg was de baas op het veld en bleef aardig doorgaan met het maken van doelpunten, het resulteerde in een 26-13 eindstand.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de zaalperiode aanbreekt. Synergo mag dan op bezoek in de Achterhoek bij het nog puntloze Olympus.