Teleurstelling voor A1

De wedstrijden tegen de mindere tegenstanders waren gespeeld, dus de A1 wist dat de pot tegen Sparta Nijkerk een moeilijke zou worden. Winst of verlies zou waarschijnlijk dicht bij elkaar liggen en de punten zouden dus mogelijk niet mee naar Utrecht gaan.

Daarbovenop was onze sterkste heer Jesse nog steeds herstellende van zijn ernstige enkelblessure nadat ie vorige week een fantastische wedstrijd speelde tegen De Meeuwen, waar hij zich in een geweldig duel met zijn heer helaas blesseerde. Het ging vorige week de laatste minuten waarin we Jesse moesten missen al een stuk minder, dus de resterende spelers van de A1 moesten dit keer echt aan de bak.

Genoeg excuses vooraf, over naar de wedstrijd.

Nadat alle strafworpen en vrije ballen weer waren geoefend en iedereen warm was, begon de wedstrijd met in de aanval Stefan, Jurriën, Gaby en Ruth en in de verdediging David, Jeroen, Sarah en Gina.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd scherp en in de rust stond het 7-5 in het voordeel van Sparta, door goede schoten van Sparta en korte kansen achter de korf van Synergo. Alle 5 gescoord door Stefan en David overigens.

In de rust kregen we te horen dat we ons minder moesten richten op het wegtrekken achter de korf om tot  korte kansen te komen, maar meer moesten gaan schieten, omdat Sparta ons spelletje nu wel doorhad. Dit deden we de tweede helft en door schoten en enkele korte kansen van Stefan en David komen we enkele minuten voor het einde van de wedstrijd op een stand van 12-11, waardoor nog alles kon gebeuren in de wedstrijd. Sparta scoort, maar Jurriën dit keer brengt met een geweldig schot de stand weer op 13-12. De scheidsrechter geeft het teken dat we nog één minuut te gaan hebben en beide ploegen doen hun best om de wedstrijd te beslissen in hun voordeel, Sparta door zoveel mogelijk tijd te rekken en Synergo door de bal te onderscheppen en proberen te scoren.

Helaas weet de dame van Sarah een afstandsschot erin te schieten, waarna de scheidsrechter affluit en de wedstrijd eindigt met een stand van 14-12 in het voordeel van Sparta.

Een spannende, maar leuke wedstrijd om te spelen en na de zaal zullen wij de punten pakken tegen Sparta, maar dan wel op een klein veld in het mooie Utrecht.

Komende zaterdag speelt de A1 om 15:45 een pittige wedstrijd tegen Dalto, helaas wel nog zonder Jesse, dus kom ons vooral aanmoedigen!

Goals: Stefan 7; David 4; Jurrien 1.