Rita stopt als wedstrijdsecretaresse jeugd

Na tien jaar stopt Rita Merten met ingang van de zaalperiode met het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd. Rita dacht er voor de zomer al over na om te stoppen, omdat haar enthousiasme en energie voor het wedstrijdsecretariaat minder werden. De herverdeling van taken binnen de korfbalcommissie schept nu definitief ruimte.

RitaRita gaat nu haar focus leggen op haar massagepraktijk BING Massages. Vanuit die expertise willen we kijken welke rol ze kan en wil vervullen voor het aanbod aan preventief sporten. Dit aanbod zijn we aan het ontwikkelen met Peter Kalisvaart.

Nieuwe leden

‘Groeien = boeien’, dat was onze slogan in die tijd. Want groei moet je faciliteren met een passende organisatie. Je moet ervoor zorgen dat leden geboeid blijven, door in een team te spelen dat bij je past, in plezier en ambitie.

Rita dacht mee en regelde mee. Zo is ze de initiatiefneemster van informatieavonden voor ouders van nieuwe leden aan het begin van het seizoen, organiseerde ze de vervoerschema’s, maakte mapjes voor de trainers met telefoonlijsten, vooringevulde wedstrijdformulieren en enveloppen met postzegel voor het KNKV, ze dacht mee over teamouderschap en houdt een oogje in het zeil of iedereen het ook sociaal naar zijn of haar zin heeft.

Rita spreekt als eerste ouders van nieuwe kinderen en kan, in overleg met de (J)TC en trainers, direct geïnteresseerden laten aansluiten bij een (voorlopig) team. Ze houdt in de gaten houden of het potentiële nieuwe lid al vier keer heeft getraind en ze geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Trots

Wat mag Rita trots zijn op wat ze heeft neergezet! Rita is HET gezicht van de jonge jeugd. Al 10 jaar lang zorgt ze dat de jeugdteams compleet in het veld staan. Een klus die steeds groter werd. Want in 2005 hadden we 10 jeugdteams van A tot en met welpen. En nu, in 2015, hebben we 22 jeugdteams, waarvan Rita de F, E, D en C doet. Rita blijft wel nieuwe ledencoördinator, gelukkig!

Rita is een van de mensen waarom Synergo Synergo is. Een bevlogen mens, een heerlijk en eerlijk mens. Ik ben trots dat ze Synergo-lid is.

Namens het bestuur en alle Synergo-leden,
Anne.

 

 

Zie ook