Synergo A1: blessureleed en wéér winst!

De eerste wedstrijd van de A1 tegen een sterke ploeg (De Meeuwen A2) beloofde een spannende wedstrijd te worden met hopelijk prachtige kansen en goals.

Voor de wedstrijd kregen we onze eigen bidons en onze eigen gesponsorde wedstrijdshirts van Paula.

De wedstrijdvoorbereiding verliep soepel ondanks het feit dat er geen tijd was tussen de wedstrijd van de B1 en de A1. We konden op ons gemak inschieten en warmlopen. Terwijl we bezig waren met onze voorbereiding kwamen onze tegenstanders aan, grote heren en vrij kleine dames. Op dat moment verwachtten we dat het een fysieke wedstrijd ging worden voor de mannen. Na snel het formulier voor de eerste keer digitaal te hebben ingevuld, gingen we naar de bestuurskamer om onze tactiek te bespreken. Hier hoorden we hoe we het moesten gaan doen; we gingen het zwaar krijgen deze wedstrijd en dus moesten we op inzet gaan winnen.

De wedstrijd begon, de scheids floot in, en na een paar prachtige kansen hoorden we de scheids opeens een harde “Ah!” uitbrengen en daarna een beetje mank lopen. Nog geen 5 minuten gespeeld en de scheids moest helaas al van het veld vanwege een kuitblessure… Gelukkig kon de scheids van de B1 onze wedstrijd overnemen. De nieuwe scheids floot de wedstrijd in en na nog geen minuut viel de eerste goal, gevolgd door wederom een goal van Synergo, allebei gemaakt door Jesse (2-0). Vervolgens werd er een goal gescoord door David na het afvangen van de bal, dankzij de verkeerde opstelling van zijn tegenstander. Helaas wist De Meeuwen er ook een in te gooien.

Na twee mooie goals van Ruth en Jesse stond de stand al op 5-1. Aan onze inzet lag het niet op dat moment, iedereen zat lekker in de wedstrijd en de goals bleven maar vallen aan onze kant. Helaas veranderde dit opeens; er werden een hoop foute passes gegooid en De Meeuwen wist hier slim gebruik van te maken, waardoor de stand terug liep naar een stand van 9-9. Gelukkig wist David nog een belangrijke goal te maken waardoor we met een voorsprong de rust in gingen (10-9).

In de rust kregen we te horen dat we de wedstrijd moesten spelen zoals we dat in de eerste 20 minuten deden. Op die manier konden we de wedstrijd met gemak winnen, en ook nog eens met een hoop goals.

Na deze korte bespreking begonnen we goed, er vielen snel drie goals van respectievelijk Jeroen, Jesse en Jeroen (13-9). Nu gebeurde er iets raars… In een duel om de bal met de heren van De Meeuwen en Jeroen en David kwam de heer van David verkeerd neer, waardoor hij last kreeg van zijn knie en dus uit de wedstrijd moest stappen. Helaas zorgde deze tweede blessure van de wedstrijd er niet voor dat De Meeuwen minder goed ging spelen, want onze tegenstander wist nog twee goals te maken waardoor de stand op 13-11 kwam te staan. Hierop wisten Stefan en Jesse gelukkig allebei nog te scoren om de voorsprong uit te breiden (15-11). Vervolgens gebeurde er alweer iets raars. David en zijn tegenstander waren namelijk in een sprongduel voor de bal waar het er fysiek aan toe ging. Nadat David in de lucht de bal had bemachtigd, landde hij verkeerd op zijn voeten en ging door zijn enkel. David werd uit het veld gebracht door coach Brahim. Helaas wist De Meeuwen nog twee goals te scoren waardoor de stand kwam op 15-13

De laatste en belangrijkste minuten van de wedstrijd waren begonnen. Tijd om de wedstrijd fatsoenlijk uit te spelen zoals wij dat kunnen. Helaas wist De Meeuwen er nog een bal in te leggen waardoor het in de laatste minuut 15-14 stond. Terwijl Synergo de hele wedstrijd duidelijk beter was geweest, liet ze De Meeuwen terug komen. Dit was zoals vanzelfsprekend onnodig maar gelukkig speelden we het op de juiste manier uit, aangezien de scheids affloot bij een stand van 15-14!

De A1 had weer een mooie wedstrijd laten zien en de punten binnengehaald. Komende week staat Sparta A1 op het programma, de directe concurrent voor de eerste plaats. Helaas is de wedstrijd in Nijkerk, dus hopen we jullie allemaal weer te zien op 3 oktober om 15:45, en geniet op 3 oktober ook gelijk van de nieuwe Special van de kantinecommissie!

Publiek, van harte bedankt voor jullie support!