De wedstrijd van de D4

Zaterdag 29/8

Synergo D4 (Coach: Petra, Iris, Emke, Yara, Yanissa, Sophie, Wouter, Sam, Dani en invalster: Marlies) moet vandaag tegen Viking D2 spelen. Iedereen moet om 10:15 verzamelen. De kinderen zijn op het veld tijdens het verzamelen aan het klieren vanwege de energie. Iedereen heeft er veel zin in! Als 10:30 we een bericht krijgen dat Dani rechtstreeks gaat kan de rest van de D4 vertrekken.

De D4 komt aan op het veld van Viking (Wijk bij Duurstede). Vanwege een verkeerde afslag komen Iris, Emke en Yara iets later waardoor de wedstrijd een beetje te laat begint. De opstelling: in de aanval: Sophie, Yara, Sam en Wouter. In de verdediging: Emke, Iris, Yanissa (speelt als jongen) en Dani.

Fiet! De scheidsrechter heeft gefloten en de wedstrijd is begonnen. Viking neemt uit en de wedstrijd loopt. Viking heeft veel lange mensen. 2 of 3 kinderen zijn een beetje klein. Sommige echt ontzettend groot! De wedstrijd speelt niet zo lekker voor Synergo. 1-0, 2-0 en 3-0 voor Viking. Maar aan aanmoediging en coaching ontbreekt het niet deze wedstrijd! De stand is 3-0 voor Viking als het rust is. Maar Synergo geeft niet op. Er word goed gedronken vanwege het warme weer, en iedereen zit weer vol. Viking neemt uit, en het is na ongeveer 7 minuten 4-0. Dan fluit de scheidsrechter dat het tijd is om te wisselen. Dat klinkt Synergo als goud in de oren want, ja hoor, dankzij Yanissa is het 4-1! Maar Viking geeft zichtbaar ook niet op en maken er 5-1 van. Maar Synergo gaat gewoon door en Iris scoort de 5-2. In de laatste minuten scoort Viking de 6-2. De scheidsrechter fluit, de uitslag: Viking 6-2 Synergo.

In de nabespreking krijgen we een dik compliment van Petra omdat we elkaar goed bleven helpen, heel veel ballen hebben onderschept en tot het laatste fluitsignaal keihard ons best hebben gedaan. Top!

Maar er staat nog een verjaardag op het programma! Lang zal ze leven, lang zal ze leven! Gefeliciteerd, Yanissa! Ze is 10 geworden! Yanissa opent twee zakken. Eentje met allemaal Snickers en eentje met Twix. Iedereen gaat naar het veld terug.