Marc Verhoeven en Timon den Hertog nieuwe trainers Synergo 1

Met trots presenteert Synergo Marc Verhoeven en Timon den Hertog als nieuwe trainers van Synergo 1.

Marc zal de rol van hoofdtrainer aannemen en Timon de rol van ondersteunende trainer, waarin hij (maximaal één avond per week) zich zal richten op Synergo 1. Marc zal één keer per week training geven aan de gehele selectie om de verbinding tussen Synergo 1 en 2 te versterken.

Marc is binnen Synergo al jaren een bekend gezicht op trainersgebied. Hij was al eerder trainer van ons tweede team, trainer van Fiducia 2 en de afgelopen jaren succesvol trainer van de A1, waarmee hij dit seizoen twee keer ongeslagen kampioen is geworden in de 2e klasse. Timon speelde in het verleden lange tijd in ons eerste team en is dit jaar trainer van onze D2.

Marc en Timon krijgen voor komend jaar de opdracht te bouwen aan het teamgevoel en de ontwikkeling van individuele spelers. Als even belangrijke doelstelling krijgen ze mee dat beide teams meer centraal in de vereniging komen te staan om zo de korfbalbeleving binnen de club te helpen vergroten.

Synergo

Synergo maakt de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door. De club is gegroeid van 250 naar 380 leden en met name bij de jeugd is er hard gewerkt aan het verhogen van het spelniveau van alle teams door een sterke JTC-organisatie, twee keer trainen en trainersbegeleiding van onder andere Rob Lof. Dit jaar is er gewerkt aan een nieuwe TC-organisatie die dit proces verder kan begeleiden, ook bij de senioren. Ook is Synergo samen met de Gemeente Utrecht bezig aan het realiseren van een sporthal op ons eigen terrein en een nieuwe buitenaccommodatie.

Vanuit de onlangs nieuw gevormde TC zal Eric Grendel in de rol van team coördinator de verantwoordelijkheid hebben voor de selectie en de hoofdtrainers.

Marc zal vanwege zijn nieuwe rol zijn bestuursfunctie aan het einde van het seizoen 2014/2015 neerleggen om zich te kunnen focussen op zijn rol als hoofdtrainer. Timon blijft voor Synergo ook actief als jeugdtrainer.

We zijn trots dat we twee eigen leden hebben kunnen aanstellen om de coaching van ons eerste team voor hun rekening te nemen. Dit past binnen in ons uitgangspunt van de selfsupporting club. Aan de invulling van de trainers van onze andere teams wordt de komende twee maanden gewerkt door de nieuwe TC.

Het bestuur.

 

trotsesponsor