Schoolkorfbaltoernooi 17 april 2015

Net bijgekomen van het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 stond al weer het toernooi voor de groepen 3 en 4 voor de deur.

De weersvoorspellingen waren ons eigenlijk wel de hele week goedgezind. De temperatuur ging wel naar beneden, maar het zou droog blijven en het zonnetje zou regelmatig schijnen. En ja hoor, het was ook echt zo. Om 12.00 uur begonnen Ron van Vliet en George Engels met het uitleggen van de velden. Er was wel minder discussie? Hoe kon het ineens zo soepel lopen? Of was dit maar schijn?

De start

Rond 15.15 uur kwamen de eerste kinderen aan bij Synergo. OBS ’t Zand en de Nieuwe Regentesseschool deden dit jaar voor het eerst mee. Van OBS ’t Zand bleek ter plekke dat er geen team van groep 4 zou komen. Helaas had een aantal kinderen zich op het allerlaatste moment afgemeld, waardoor zij geen team meer op de been konden brengen.

Voor het wedstrijdsecretariaat werd het even stressen. Wat nu? Elise en Korijn bogen zich over de poule en met behulp van het nieuwe softwareprogramma Team Sport Planner werd snel een nieuw schema in elkaar gedraaid. Top! Nu konden toch ook in deze poule alle teams nog 4 wedstrijden spelen.

Exact om 16.00 was het zover. Het zonnetje kwam door en op de velden was het een gekrioel van kinderen, maar reuze gezellig. Op het veldje naast de kantine hadden wij nog wat extra korven neergezet voor alle broertjes, zusjes en teams die even moesten wachten. Dit was ook een feestje voor al deze kinderen.

Schoolkorfbal2015-3 Schoolkorfbal2015-2

4Korfball bij groep 3 en 4

Bijna 400 kinderen uit de groepen 3 en 4 deden mee aan ons jaarlijkse toernooi. Ieder jaar wordt het enthousiasme groter, maar hoe zouden de nieuwe spelregels bevallen bij deze groepen? Wij hebben een rondje gedaan langs de velden en zowel ouders, leerkrachten, opa’s en oma’s en de kinderen vonden het geweldig. Iedereen kon nu scoren! En iedereen mocht elkaar hinderen! Het was heerlijk om naar te kijken. En er werd vol op gescoord. Waar wij vorig jaar nog veel uitslagen hadden van 0 – 0 of 1 – 0 kwamen wij nu uitslagen tegen van 4 – 0 en zelfs van 11 – 0 of 8 -4. Kortom, veel sneller en veel attractiever. De scheidsrechters hadden het een stuk eenvoudiger, want waar moest je nu nog voor fluiten? Dit was wel een vraag van Paul ter Rele. Hij floot dit jaar voor het eerst wat wedstrijden op ons toernooi en vroeg zich af of dit nu alles was? Dit kan toch iedereen fluiten? Paul: Top gedaan! en wij rekenen natuurlijk ook volgend jaar weer op jou…

Schoolkorfbal2015-5Toernooi

De wedstrijden golfden op en neer. Er waren spannende wedstrijden en wedstrijden waar heel veel werd gescoord. Alle kinderen streden voor een prachtige gouden beker en dat was te zien. De Wissel had zelfs een eigen yell gemaakt.

Utrecht PromotionsSportiviteitsbeker

Ook op dit toernooi turfden de scheidsrechters weer flink op de uitslagenbriefjes wie zij het sportiefste team vonden. Het wedstrijdsecretariaat keek vervolgens naar het aantal teams die meededen van een bepaalde school en stelden naar evenredigheid dan vast welke school de sportiviteitsbeker kreeg. Deze mooie beker werd gewonnen door OBS ’t Zand. Gefeliciteerd! En tot volgend jaar. De beker werd dit jaar gesponsord door: Utrecht promotions.

Kwartfinales, halve finales en finales

Bij groep 3 en 4 speelden wij dit toernooi ook kwartfinales. Er zaten hele spannende wedstrijden tussen! Zo verloor de Wissel 2 maar met 1-0 van de Regenboog 10 en ook Cleophas 4 verloor maar nipt van Paulusschool 9. Er werd veel gescoord. OBS Tuindorp 1 won met 6-2 van OBS de Koekoek 4 en OBS Tuindorp 5 won met 5-0 van de Regenboog 8. Janine: de trainingen die je tijdens de gymnastieklessen op school geeft, beginnen toch zijn vruchten af te werpen! Er werd super leuk gespeeld door alle teams, maar sommige teams sprongen er uit.

Na de kwartfinales werd het tijd voor de halve finales. Deze konden dit jaar in de reguliere speeltijd worden afgerond. OBS Tuindorp 5 tegen de Wissel 2 werd een hele spannende wedstrijd die goed werd gefloten door Myka.

OBS Tuindorp 5 won uiteindelijk met 3-2 en bereikte op deze manier de finale, waar zij moesten strijden tegen Cleophas 5. Ook hier droop de spanning er weer van af! Uiteindelijk was de Cleophas 5 net een maatje te groot voor OBS Tuindorp 5.

Schoolkorfbal2015-1

De Cleophas 5 won de finale bij groep 3 met 5-3. En het was spannend!

De finale bij groep 4 ging uiteindelijk tussen OBS Tuindorp 1 en De Regenboog 2. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0 door de Regenboog 2.

Pannenkoeken eten

De hele week hebben diverse ouders en leden pannenkoeken nog gebakken, want de pannenkoeken waren op het toernooi bij de groepen 5 t/m 8 de deur uit gevlogen. Wij moesten dus zorgen voor zo’n 450 nieuwe pannenkoeken. Kinderen wilden zelfs pannenkoeken kopen, zo lekker waren ze. Allemaal super bedankt!

Einde toernooi

Prijsuitreiking en dan opruimen! In een snel treinvaart ruimden de vrijwilligers het hele terrein op. Deze keer hadden wel alle ouders en kinderen gebruik gemaakt van alle vuilniszakken, waardoor de klus ook snel was geklaard. Super! Het was weer een zeer geslaagd toernooi en wij kijken dan ook met trots terug op deze dag! De eerste aanmeldingen van kinderen die graag willen gaan korfballen, kwamen al op het toernooi binnen. Top! Ook heeft een aantal scholen flyers van ons meegenomen om op school neer te leggen en uit te delen. Korfbal is leuk voor alle kinderen en de sfeer is ieder jaar weer fantastisch. Wij krijgen dan ook veel complimenten vanuit de scholen, ouders, leerkrachten etc. Dit is waar wij het met zijn allen voor doen!

Schoolkorfbal2015-6Schoolkorfbal2015-7

Gelukkig waren Germay Kouwenberg, Esther van ’t Sant en Miranda Bredewoud bereid gevonden om te helpen met het schoonmaken van de kantine. Geweldig meiden, dat jullie er waren om ons en Synergo te helpen de kantine weer gereed te maken voor het vrijwilligersfeest en de volle competitieronde op zaterdag 18 april.

Snoep en Bar

Wij willen ook graag alle vrijwilligers achter de bar (Sander Ho, Huub Geerdink, Miranda van der Hulst) en natuurlijk onze vast patatbakkers en uitdeler (Sander Ha, Gerrit Ha en Paula) super bedanken voor hun inzet op beide toernooidagen. Het was op dit toernooi minder druk, maar dat deed aan de sfeer niets af.

Bij de snoep stonden dit toernooi wel rijen kinderen te wachten, want er was weer voldoende ingekocht. Loes, Jari en Joyce stonden al die kinderen heel geduldig en met veel plezier te helpen. Het uitzoeken van snoep is soms nog niet zo makkelijk! Loes en Paula bedankt voor de inkopen!

Bedankt!

Alle vrijwilligers van Synergo (scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken-uitdelers, de EHBO, materiaal vervoer, trainers, vuilnis wegbrengen, ROC studenten, snoepverkopers en patatbakkers etc. BEDANKT!

Wij kunnen terugkijken op 2 super geslaagde schoolkorfbaltoernooien en kijken nu al weer uit naar het Provinciaal toernooi op zaterdag 30 mei bij Tweemaal Zes. Kom de scholen, Wittevrouwen en OBS Tuindorp aanmoedigen!

Tot volgend jaar! Wij hopen dan weer op al die fantastische vrijwilligers te kunnen rekenen, want Synergo dat zijn wij!

Elise, Lizzie, Marieke en Ineke.

 Zie ook