Synergo 1 wint met 27-11 van EKCA

Het tweede had al het goede voorbeeld gegeven door met 17-16 te winnen van Haarlem 2, waarna het de beurt was aan het eerste. Na het geslaagde ‘Ik hou van Synergo-feest’ van de voorafgaande avond, waren de oogjes van sommigen wat klein, maar was dit tijdens de wedstrijd niet te merken.

Het eerste aanvalsvak met Dirk, Marcel, Fleur en Alyanne begon goed (1-0) waarna EKCA al snel op gelijke hoogte kwam. Vanaf dat moment was het aan Synergo om uit te lopen. Na een aantal snelle scores greep de coach van EKCA in en gaf zijn team de opdracht om te gaan achterverdedigen. Het tweede aanvalsvak met Harm Jan, Rik, Ilse en Jantine had aanvankelijk wat moeite om de korf te vinden, waar het andere vak juist een heel hoog percentage haalde. Dit resulteerde tot een riante voorsprong met rust: 14-5.

Ondanks de grote achterstand wilde EKCA zich in de tweede helft nog niet gewonnen geven. Met extreem achterverdedigen en storen bij het oplossen probeerden ze de Synergo-aanval te ontregelen, maar door de juiste mensen en kansen uit te spelen, werkte dit niet in hun voordeel. De wedstrijd kon zonder moeite worden uitgespeeld: einduitslag 27-11. Hierna kon er genoten worden van de heerlijke zon!