Terugblik schoolkorfbal

Schoolkorfbal2015-03Maar liefst bijna 700 kinderen hebben meegedaan op het grootste schoolkorfbaltoernooi in Utrecht. Alle parkeerplaatsen in de omgeving waren vol en er stonden misschien wel 1000 fietsen. 

Het waren leuke en vooral ook spannende wedstrijden! Er werd echt gestreden om de beker en dat was dit jaar een extra grote gouden beker voor de winnaar van iedere groep en natuurlijk ook een mooie zilveren beker voor de verliezende finalist van iedere groep.

Sportiviteitsbeker

Utrecht PromotionsDit jaar konden de scheidsrechters op hun uitslagenbriefjes ook aangeven welk team zij het  sportiefst vonden spelen. Na het turven van al die scheidsrechtersbriefjes werd De Regenboog uiteindelijk tot winnaar gekozen. Onder luid gejuich nam directeur Wijbrand Keuning de beker in ontvangst. De beker werd dit jaar gesponsord door: Utrecht promotions.

Finales

Bij groep 8 werd er niet alleen gestreden om de beker, maar natuurlijk ook om een plek op het Provinciaal Toernooi op zaterdag 30 mei in Maartensdijk. De wedstrijd ging dit jaar tussen Wittevrouwen 1 en Cleophas 1 onder leiding van Marcel Pot. Wat een spannende wedstrijd! Wittevrouwen 1 won met 2 -1. Zij strijden op zaterdag 30 mei 2015 voor het kampioenschap van de provincie Utrecht. Wij wensen jullie nu alvast heel veel succes!

Bij groep 7 ging de wedstrijd tussen Paulusschool 4 en De Fakkel 4. De Fakkel 4 had in de halve finale pas na strafworpen gewonnen van Cleophas 3. De Fakkel ging in de finale gelijk fel van start en gooide alle spanning van zich af. Zij wonnen de wedstrijd tegen de Paulusschool 4 met 0 -2 onder leiding van Sander van den Boogert.

Groep 6: Tuindorp 4  – De Regenboog 9 onder leiding van Ingrid van Lente. De finales waren dit jaar super spannend. De Regenboog 9 heeft echt gestreden, maar nipt verloren met 1 – 0 van Tuindorp 4. Tuindorp 4 mag evenals Wittevrouwen 1 naar het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 30 mei. Op het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi speelt groep 6 4Korfball. Dit is even wennen, maar het is wel een superleuke ervaring. Kom hen allemaal aanmoedigen op zaterdag 30 mei bij Tweemaal Zes in Maartensdijk.

Groep 5: OBS Overvecht (locatie Wezerdreef) 2 – De Regenboog 11. Ook hier weer een hele spannende eindstrijd. OBS Overvecht verloor deze wedstrijd weliswaar met 1 – 2, maar wie weet gaan zij volgend jaar de 1e prijs pakken. OBS Overvecht komt ieder jaar dichterbij de 1e prijs en met alle trainingen die op school worden gegeven door Erwin Bralten en onze combinatiefunctionaris Stefan van Doorn, gaat het OBS Overvecht vast volgend jaar wel lukken. Dit jaar was De Regenboog 11 het sterkste en wij feliciteren hen dan ook met de prachtige gouden beker. Tot volgend jaar!

Schoolkorfbal2015-04

Schoolkorfbaltoernooi voor groepen 3 en 4

Maandag 13 april is de training voor de groepen 3 en 4 al weer! Wij verwachten maar liefst tussen de 100 en 120 kinderen. Het toernooi is op vrijdag 17 april, Synergo-veld, start wedstrijden: 16.00 uur!

Tot vrijdag 17 april!
Elise, Lizzie, Marieke en Ineke.

 

 

Zie ook