Enthousiasme en ervaring – D3 en S3

Vorig jaar vroeg Anne mij of ik teamreporter van het vierde wilde zijn. Onverstandig genoeg heb ik daarin toegezegd. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik van het vierde dit seizoen nog geen wedstrijd heb gezien. Om een en ander te compenseren zal ik jullie wat vertellen over het eerste deel veld van het derde (zoals we tegenwoordig mogen heten) en de D3.

Om met het belangrijkste team (de D3 natuurlijk, want de toekomst!) te beginnen. Het begin van het seizoen was best wel een beetje wennen voor zowel de spelers als de trainers. 2x in de week trainen, trainersclinics, best wel strenge trainers, 11 kinderen… Gelukkig werd al snel duidelijk dat deze 11 kinderen samen vol energie en enthousiasme de trainingen en wedstrijden in gingen! En niet zonder resultaat: Animo bleek nog 2x net iets te sterk, maar zowel Fortissimo als Victum had in beide ontmoetingen het nakijken. Goed gedaan jongens en meiden!

En wat de coaches nog veel belangrijker vinden: jullie gaan elke week een stukje beter spelen. Afgelopen zaterdag viel mij op dat we in een hoog baltempo speelden, er veel kansen werden gecreëerd en we fel de tegenstander vast konden zetten. Dat is mooi, want daar hebben we hard op getraind! Ook vind ik het steeds mooi om te zien dat er altijd oog is voor een medespeler, en dat echt iedereen daardoor kansen krijgen en velen al een of meerdere doelpunten mee hebben kunnen pikken. Binnenkort gaan we samen werken aan hoe we moeten lopen in het vak, zodat we binnenkort ook een tegenstander als Animo kunnen verslaan.

Senioren 3 had vooraf als doelstelling te handhaven na een dubbele promotie vorig jaar. En dat kon nog wel eens lastig worden: het team moest (tijdelijk?) afscheid nemen van steunpilaren als Jeroen, Astrid, David en Maurice. Gelukkig werden we versterkt met Erik, een nieuwe Jeroen, een tweede Sander en een tweede Van Gorp. De eerste wedstrijd was jammer genoeg een valse start: onnodig verloren van PSV. Maar daarna kregen we de smaak te pakken: 6x op rij gewonnen waardoor we, in ieder geval tot mijn verbazing, nu met 3 punten voor bovenaan poule R3T staan. Zondag werd dat, na een voor diverse spelers heel bijzondere wedstrijd tegen DKB 2, gevierd met een kop soep (jaja) in samenzijn van allerlei familieleden/fans. Voor mij is het soms een vreemde gewaarwording steeds vaker te merken dat wij de wedstrijd binnen weten te slepen omdat we het meer ervaren team zijn. Gelukkig ben ik nog (lang) niet de alleroudste in ons team…

Het eerste deel veld was dus zeer geslaagd voor wel D3 als S3. Tijd om binnenkort de sporthal in te gaan (TC: alsjeblieft niet weer in Zuilen!) Ik heb er in ieder geval zin in.

Freek