Synergo A1 wint eerste wedstrijd

Het korfbalseizoen is sinds deze week echt weer begonnen: alle teams hebben getraind met nu een echte wedstrijd op zaterdag toe! Mijn zaterdag was, net als eigenlijk de rest van de week, een echte korfbalzaterdag!

Te beginnen met de E6, mijn teampje. De E6 speelde tegen onze eigen E8. Dat vonden we allemaal gek, maar het was een leuke, spannende en vooral fanatieke wedstrijd, die de E8 won met 6-4. Maar de E6, met drie nieuwe meiden, heeft het super goed gedaan.

Synergo A1 tegen Odik A2

Daarna moest ik zelf spelen, tegen ODIK A2. Al een aantal keer heeft onze A1 (weliswaar in andere samenstelling) gespeeld tegen Odik A1. We maakten het ze steeds moeilijker, maar ze bleven winnen. Vorig jaar werden ze kampioen, waardoor ze in de eerste klasse mochten spelen en Odik A2 tweede klasse ging spelen. Dat vonden wij niet zo erg 🙂

Na een goede seizoensstart – winst van Nova A1 in de oefenwedstrijd en een tof trainingsweekend met de selectie én al een heel aantal pittige trainingen van Oskar en Marc – waren we best goed klaargestoomd voor de competitie. Iedereen was vrolijk en ging vol goede moed de kleedkamer in voor de bespreking.

Het eerste deel van de bespreking was overtuigend: we konden best een beetje korfballen en hadden er hard voor gewerkt. Het tweede deel is me een grotendeels ontgaan door een erg interessante vlieg in de kleedkamer, sorry Marc!

Tijd om warm te lopen en in te schieten! Na het fluitsignaal kwamen we nog even bij elkaar en was het de beurt aan Oskar: hij had ons in korte tijd veel vooruit zien gaan en had er vertrouwen in!

Het fluitje ging. De eerste aanval van Odik leidde tot een doelpunt, oeps.. Gelukkig scoorde Jesse een daarna, 1-1.

Het andere vak was aan de beurt om te scoren. De aanval van Odik was traag: lang en veel overspelen. Handig voor ons, zo konden we de bal er makkelijk tussenuit tikken. Tenminste, dat vonden wij. De scheids was het daar niet mee eens, ‘uit de handen’. Na wat vrije ballen tegen gedurende de wedstrijd en na een discussie met de scheids (lees: kleine fittie) deden we het gelukkig weer goed.

Ondertussen stond het 2-4, na doelpunten van Jeroen, Mirjam en weer Jesse. De eerste helft, na nog een doelpunt van Odik, eindigde met doelpunten van Jeroen, Jesse, Ruben, Mirjam en weer Jeroen! (3-9)

Het rustpraatje bestond uit wat tips en tops met een bekertje thee. (Oh oh Os, vergeet je tas niet…)

De tweede helft startte goed met twee doelpunten van Jesse, 3-11!

We balden lekker door en ondertussen stond David bij mij in ’t vak voor Ruben. Toen Jeroen en een tegenstander scoorden, wisselden we weer, 4-12.

Na een doorloopbal van Jesse en van tegenstander wisselden we. Niet vervelend: Mirjam scoorde twee valletjes alsof ’t niks was, 5-15! Scorend gingen Jesse, David en Jeroen nog even door, zodat we ook de tweede helft afsloten met vijf doelpunten van onze kant! 5-18, een stand om mee thuis te komen!

Ook Oskar en Marc vonden dat we het goed gedaan hadden. Het vak dat in de verdediging startte, had aanvallen om van te smullen, zo uit het boekje! En tja, dat andere vak… Ook dat vak (het mijne) had het goed gedaan, door vooral hard te werken bij het uitverdedigen, zo ballen te onderscheppen en kansen te creëeren hadden we doelpuntjes gemaakt!

Op naar huis, maar waar is Oskars tas?! Nadat Oskar zelf tien rondjes gelopen had, ging de A1 mee zoeken. Geen spoor te bekennen van z’n tas… Totdat Ruben en ik (vooral Ruben, ik hobbelde mee) op het geweldige idee kwamen om bij de hockey te kijken. En ja hoor, daar hadden ze toevallig een zwarte Eastpack gevonden! Nu konden we naar huis 🙂

Bent u nu nieuwsgierig naar dit geweldige team met twee fantastische coaches? Kom dan vooral kijken a.s. Dinsdag 9 september om 19.30 op het Synergoveld! Dan shinet de A1 opnieuw, tegen Woudenberg.

Ps. Ook het 11e won, waar Jeroen, Jesse, Marc en ik meededen. Met dank aan de fanatieke toeschouwers Ruth en Oskar, wonnen er met 14-16 van opa’s en oma’s! 🙂
Sjoukje