Schoolkorfbaltoernooien – Een terugblik

Hieronder volgen een verslag van het provinciaal Schoolkorfbaltoernooi van zaterdag 31 mei en een korte terugblik op ons eigen schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4.

Vrijdag 23 mei
Het zonnetje scheen al vroeg, maar helaas niet voor Ineke. Zij was voor het eerst sinds jaren ziek. En nu?! Gelukkig bestaat de schoolkorfbalcommissie al een paar jaar uit een vaste kern en was de voorbereiding voor deze dag prima verzorgd. Uiteraard zijn er altijd weer wat verbeterpuntjes, maar dat is prima.

Compliment
Wij willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit toernooi tot een succes te maken. Wij hebben weer veel complimenten ontvangen voor de goede organisatie en het leuke en sportieve toernooi van leerkrachten van de basisscholen en van veel ouders. Zij zullen zeker volgend jaar ook weer van de partij zijn.

Wedstrijden
De wedstrijden waren spannend, maar het bleef sportief. De sportiviteitsbeker werd dit toernooi uitgereikt aan OBS Overvecht. In de halve finale streden de volgende teams tegen elkaar:

Tuindorp 2 – Regenboog 1 uitslag 1-2
OBS Overvecht 1 – Tuindorp 4 uitslag 2-0
Paulusschool 8 – OBS De Koekoek 5 uitslag 0-1
Cleophas 5 – De Regenboog 10 uitslag 3-0

De finale bij groep 4 werd gewonnen door OBS Overvecht en bij groep 3 won Cleophas 5.  Op beide scholen heeft Manouk van Vliet een aantal korfbalclinics verzorgd. Top gedaan! Je zult het druk gaan krijgen Manouk, want ja… dit willen nu natuurlijk alle scholen.

SKT1

Zaterdag 31 mei
Het provinciaal toernooi werd dit jaar gehouden bij Tweemaal Zes in Maartensdijk. Het was ook nu schitterend weer. Heerlijk zonnetje, leuke wedstrijden, sportief en een goede organisatie. TZ: bedankt voor de organisatie!  Er deden 19 teams mee uit diverse woonplaatsen.

Cleophas zat in een poule met De Wiekslag uit Vianen, De Rehobothschool uit Veenendaal, De Vuurvogel uit Driebergen en ’t Kompas uit Maarssen. Het was een zware poule voor Cleophas, maar in de loop van het toernooi gingen zij steeds beter spelen.

Zij verloren de eerste wedstrijd tegen de Rehobothschool uit Veenendaal met 5-1. Dalila scoorde het enige doelpunt. Ook de tweede wedstrijd tegen De Vuurvogel werd verloren met 6-0. Er waren wel veel kansen, maar helaas: de bal wilde er niet in. In de derde wedstrijd tegen ’t Kompas kwam Cleophas op stoom. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Guido eerst een doorloopbal en scoorde hij later ook nog 2x (een klein kansje en een mooi afstandschot). Dalila scoorde ook via een prachtige doorloopbal. Cleophas won deze wedstrijd heel verdiend met 4-3. Goed gespeeld, snel en goed verdedigd!

De laatste wedstrijd tegen De Wiekslag scoorde Cleophas aan de lopende band. Die wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen 8-1. Top gedaan!

Het Landelijk toernooi zat er net niet in, maar met een beetje meer geluk had het er wel in gezeten. Uiteindelijke stand bij groep 7/8:

  1. ’t Kompas, Westbroek
  2. Rehobothschool, Veenendaal
  3. De Vuurvogel, Driebergen
  4. De Driesprong, Soest

Bij groep 5/6 begon Wittevrouwen sterk aan het toernooi. Zij zaten in een poule met Het Erf uit Veenendaal, Het Mozaïek uit Maarssen en De Rank uit Vianen. De eerste wedstrijd tegen De Rank uit Vianen werd verdiend gewonnen 2-1. Het werd 1-0 door een strafworp die Marten benutte. De 2-0 werd gescoord door Ravi (klein kansje). Helaas kregen zij op het laatste moment nog een strafworp tegen die werd gescoord, waardoor de eindstand 2-1 werd. Goed gespeeld!

De tweede wedstrijd was Wittevrouwen kansloos tegen een goed spelend Het Erf uit Veenendaal 8-1. Wel nog een mooie goal van Ravi! Er zaten net te veel korfballers in dat team. Jammer, maar gelukkig kwam er nog een derde wedstrijd. Deze wedstrijd was weer heel spannend. Wittevrouwen kwam met 2-1 voor te staan door mooie doelpunten van Jonas en Ravi. Helaas kwam Wittevrouwen daarna achter met 4-2. Het werd nog wel 4-3 door Sebastiaan, maar dit was net niet voldoende.

Einduitslag groep 5/6:

  1. Het Erf, Veenendaal
  2. Wereldwijs, De Bilt
  3. Uilenburcht, Driebergen
  4. De Rank, Vianen

Wij wensen de nummers 1 en ook de nummers 2 bij beide groepen heel veel succes op het Nederlands Kampioenschap op 14 juni in Dordrecht, bij korfbalvereniging Sporting Delta.

Schoolkorfbalcommissie Synergo
Elise, Marieke, Lizzie en Ineke