The day after

Nagenietend van 2 prachtige dagen zit ik op de bank bij te komen. Sinds dit jaar zijn sociale zaken een van de twee pijlers van onze verenigingsvisie en dat kwam afgelopen weekend geweldig tot uiting. Want wat was het een gezellig gaaf weekend met voor ieder wat wils.

Vrijdag begonnen we natuurlijk met het Oranjefest. Zo’n 50 voetballiefhebbers keken in ons eigen Holland house naar die bijzondere wedstrijd Spanje-Nederland. Samen werd er in spanning gekeken en samen werd er volop gejuicht. Na afloop was er natuurlijk een feestje te vieren en hoewel de meesten zaterdagochtend weer vroeg in de kantine verwacht werden bleef het nog lang gezellig.
(Waarschijnlijk overbodig te vermelden dat de juiste uitslag door niemand was ingevuld en de geheimzinnige prijs, een jaar lang …, niet uitgereikt is)

Zaterdag, de dag van de Synergo World Cup, BBQ en het Synergo reikt uit-awardfeest werd het al vroeg druk in de kantine. 14 Teams speelde onder toeziend oog van supporters in 3 poules om de wereldcup. Van onze jongste jeugdleden tot aan onze recreanten, van oud-leden tot aan fanatieke ouders, familie en vrienden,  iedereen speelde alsof zijn leven er vanaf hing. Team USA (dat Team Zweden verving omdat zij nou eenmaal niet meedoen aan dit WK) won uiteindelijk in de finale in de wedstrijdklasse van Team Chili. In de recreantenpoule ging Spanje (jr.) er met de hoofdprijs vandoor.

Na de Synergo World Cup was er een gezellige barbecue waarbij de energie weer aangevuld kon worden of een bodempje gelegd werd voor wat nog ging komen. Zo’n 60 mensen aten een hapje mee.

En toen was het zo ver, het Synergo reikt uit-awardfeest. Voordat bekend werd wie er met de felbegeerde awards naar huis gingen werd het feest geopend door ‘bluewine on the rocks’, een 5koppige coverband. Er werd gedanst, gelachen, gezongen en gekletst. Er werden awards uitgereikt, gespeecht, geklapt en gejuicht. Het was diep in de nacht toen de laatsten onze kantine verlieten en huiswaarts gingen na een geslaagd einde van een zeer geslaagd weekend! Bij deze wil ik de activiteitencommissie, de A2, Marc en Marcel heel erg bedanken voor de organisatie. Ook een bedankje voor de kantinecommissie die ervoor gezorgd hebben dat de randvoorwaarden weer helemaal op orde waren.

Een van de awardwinnaars wil ik hier nog even benoemen. De AC en JAC ontvingen samen de award voor ‘Commissie van het jaar’.  Hoewel ik als bestuurslid sociale zaken niet geheel onbevooroordeeld ben vind ik het terecht dat zij deze prijs ontvingen. Het afgelopen jaar bliezen zij nieuw leven in de activiteitencommissies. Er zijn veel leuke activiteiten georganiseerd afgelopen seizoen (denk aan bijvoorbeeld het kerstdiner, de pubquiz, halloweenfeest en de klaverjasavonden) en de plannen voor komend seizoen zijn veelbelovend. Het gaat weer een mooi activiteitenseizoen worden dus zorg dat je erbij bent!

Eva

Voor iedereen die nog niet klaar is met korfballen en de gezelligheid of juist net de smaak te pakken heeft is het iedere donderdag Synergo Zomeravond (korfbalervaring niet nodig). Je bent van harte welkom!