Kampioenenkoorts bij Synergo

Het einde van het seizoen 2014/2015 komt in zicht. Voor veel Synergo-teams staan er de komende twee weekenden echter nog hele belangrijke wedstrijden op het programma: 13 (!) van de 27 Synergo-teams zijn nog volop in de race voor het kampioenschap!

We beginnen bij ons eerste, dat zondag helaas een pijnlijke nederlaag leed tegen Trekvogels: 12-9. Synergo 1 staat nu een punt achter op koploper DKC en heeft de kampioenskansen niet meer in eigen hand. De tweede plek, die zo goed als zeker is, geeft echter wel recht op een beslissingsduel voor promotie naar de tweede klasse. Er is nog niets verloren dus.

Het ongeslagen Synergo 4 wordt zondag kampioen als het minimaal een punt haalt tegen het nog puntloze Rohda uit Amsterdam. Eerst nog even doen, natuurlijk. Synergo 7 staat fier aan kop. Nog een keer winnen en het (gedeelde) kampioenschap is een feit. Ook Synergo 8 is nog in de race, al is het wel afhankelijk van puntenverlies van de koplopers Hebbes en Reeuwijk.

Jeugd
Dan de jeugd. Synergo A2 staat vier punten los met nog twee wedstrijden en is dus in ieder geval gedeeld kampioen. Nog een punt en de vlag kan écht uit. De B1 heeft nog een punt nodig voor een gedeeld kampioenschap en nog twee om de titel alleen voor zichzelf op te eisen. Datzelfde geldt voor de C2.

De D1 staat twee punten achter op koploper SGV, waar het de eerste wedstrijd helaas met een punt verschil van verloor. Er komt echter nog revanche, dus de D1 heeft nog alles in eigen hand. De D2 heeft nog een theoretische kans, maar is wel afhankelijk van puntenverlies van koploper Viko D1. De D3 staat een punt achter op Victum, maar speelt nog tegen de Houtenaren in de laatste competitieronde. De eerste wedstrijd tussen de ploegen eindigde in een 4-4 gelijkspel. Onze E2 staat ongeslagen aan kop (doelsaldo +26) en heeft nog één punt nodig.

Tot slot onze F-ploegen. Ze zijn niet te houden dit jaar. De F1, F2 en F3 werden kampioen in de zaal en staan nu wéér bovenaan. De F1 heeft nog een punt nodig, de F3 moet nog twee keer winnen en is dan waarschijnlijk gedeeld kampioen. De F4 staat twee verliespunten voor en moet nog zeker een keer winnen.

Nog twee speelronden te gaan en bijna de helft van onze ploegen kan nog kampioen worden! Een unieke situatie in onze clubgeschiedenis. Dus steun ons ploegen en kom zeker naar het kampioenenfeest op 25 mei!

Namens de TC en JTC,

Oskar
Bestuurslid Technische zaken