Verslag van Ten Donck – Synergo 1: 13-15

De thuiswedstrijd was geëindigd in 8-8 en met dat in ons achterhoofd moesten proberen om deze ploeg niet het gevoel te geven dat er tegen ons iets te halen zou zijn.

De start was redelijk, maar ook niet meer dan dat. Ten Donck kon dan ook redelijk gemakkelijk bijblijven. Na een tussenstand van 3-7 werd het vlak voor rust nog 5-7 door persoonlijke fouten van onze kant.

Synergo1-bedankt-publiekNiet best

In de rust heb ik erop gehamerd om het baltempo te verhogen, meer variatie in de organisatie en meer beweging tijdens de aanval. Maar het was tegen dovemansoren gezegd. Want het werd met de minuut slechter met als resultaat een 12 – 9 achterstand. En niet eens onverdiend, want onze tegenstanders speelden op dat moment gewoon beter.

Ommekeer

Na 2 wissels (Marijn en Alyanne) kregen we weer de geest en begonnen we aan een inhaalrace. We speelden niet goed, maar er was weer beleving en we knokten voor iedere bal! Daardoor konden we Ten Donck onze wil opleggen en met als resultaat een 13-15 overwinning.

Een overwinning zonder glans en met de hakken over de sloot. Elke wedstrijd is een finale, want iedereen wil van de koploper winnen. Slechte wedstrijden moet je ook winnen, zeggen ze wel eens. En laten we er maar vanuit gaan dat dit eenmalig was.

Komende week

Zondag is de rode lantaarndrager Conventus onze tegenstander en dat zijn lastige wedstrijden. Maar we zullen revanche willen nemen voor de matige pot tegen Ten Donck. We hopen dat  zondag veel supporters de weg naar het Synergo-veld zullen vinden om ons aan te moedigen.