Zondagteams blijven op koers

Zondag wonnen Synergo 1,2 en 4 hun thuiswedstrijden op het Synergoveld.

Na een geslaagde Vriendjes- en Vriendinnetjesochtend, speelde de A1 zaterdagmiddag met 7-7 gelijk tegen Victum/IGCN A2. Gezien de positie op de ranglijst een knap gelijkspel, al had er meer ingezeten volgens de A1-ers zelf, want de A1 gaf een 6-3 voorsprong uit handen, kwam zelfs met 6-7 achter, maar trok de stand vervolgens toch weer gelijk. Verder op zaterdag waren er overwinningen voor S8 en S7 en nederlagen voor S9, S5 en S3.

Zondag startte het vierde met een nette 10-5 overwinning op Haarlem. Haarlem was de enige ploeg waar het vierde in de eerste helft van het veldseizoen een punt aan verloor. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat met nummer twee Groen Geel al vier punten, Sporting West staat ook op vier punten achterstand, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Wordt het de dubbel voor het vierde dit seizoen?

Na het vierde was het de beurt aan ons eerste. Tegenstand kwam er echter nauwelijks van de bezoekers van Velox uit Rotterdam. De 18-5 eindstand was wat dat betreft veelzeggend. Volgende week komt koploper DKC uit Delft op bezoek (een punt meer dan Synergo) en dan mag ons eerste echt aan de bak.

Het weekend werd voor de verandering afgesloten door Synergo 2. Tegenstander was oude bekende Refleks 3, waar het tweede al drie keer eerder dit seizoen tegen had gespeeld (twee keer winst, een keer gelijk). Refleks startte goed en Synergo 2 niet, want de gasten uit Rijswijk kwamen met 3-7 voor te staan. Synergo 2 richtte zich echter op, niet de eerste keer dit seizoen, en hield de schade bij de rust beperkt tot 5-7.

Na de thee was het ‘erop en erover’ voor ons tweede. Via 10-7, 10-8, 13-8 eindigde de wedstrijd met 15-10 op het scorebord. Een zeer belangrijke overwinning voor Synergo 2, dat het gat met de nummers zeven en acht (Refleks) ziet groeien tot zes punten. Conclusie: alle zondagteams blijven op koers voor het kampioenschap en/of promotie (S1 en S4) en handhaving (s2).