De Regenboog wint vrijdagavondcompetitie C2

Na de prijsuitreiking werd vrijdag 28 februari de leuke vrijdagavondcompetitie voor de C2 afgesloten. Alle C2 kinderen hebben op deze wijze de mogelijkheid gehad om er nog eens 1,5 uur aan speelminuten bij te krijgen en zo wat compensatie te hebben voor het feit dat de C2 wel erg veel speelsters en spelers had deze zaalperiode.

Het is een formule die ook zonder deze speciale omstandigheden bruikbaar is en waar met name de kinderen die net korfballen veel ervaring mee opdoen.

Vreemde ontknoping
De ontknoping van de vrijdagavondcompetitie voor de spelers van de C2 was een vreemde. De finale werd eigenlijk al meteen de eerste ronde gespeeld en was niet van een hoog gehalte zoals als altijd bij alle finales. De IJsblokjes van Gijs (die er deze keer niet bij was en waarvoor Louise inviel), Bowien en Melisa moest winnen om op de eerste plaats te komen, maar ze vergaten aan te vallen. En omdat Mart, Kyra en Sofie van De Regenboog ook niet echt plannen hadden in die richting werd het 0-0! De Regenboog dus nog steeds eerste en beide teams hadden nog een wedstrijd voor de boeg.

Kampioen zonder te spelen
In de volgende partij viel de beslissing; de IJsblokjes (Nu met Lisa) verloren met 3-1 van Amazing Blue. De blauwen met Paul, Demi, Celine en Fama wonnen zo hun eerste wedstrijd en De Regenboog was kampioen zonder te spelen. Dat het daarna alsnog de eerste nederlaag werd tegen De Veiligheidshesjes werd op de koop toe genomen. De hesje met Joyce en Ellen, toch al niet de minsten, kwamen met een sterk team in het veld met Myrre en wonnen met 4-2.

 

De uitslagen van vrijdag 28 februari

De IJsblokje – De Regenboog 0-0

Amazing Blue – De IJsblokjes 3-1

De Regenboog- De Veiligheidshesjes 2-4

De eindstand:

De Regenboog  6 gespeeld 8 punten doelsaldo 12-11

De  IJsblokjes 6 gespeeld 7 punten doelsaldo 11-9

De Veiligheidshesjes 6 gespeeld 6 punten doelsaldo 19-15

Amazing Blue 6 gespeeld 3 punten doelsaldo 7-14

 

Rik, Lennart, Ilan, Marc, Jurrien, Jeroen, Marek, Wendy, Marcel en Sjoukje – bedankt voor jullie hulp!

Hans de Wind