De Regenboog aan de leiding in vrijdagavondcompetitie

Twee weken geleden was het allemaal begonnen, omdat de C2 de afgelopen maanden naar een groot spelersaantal was gegroeid, werd de Vrijdagavondcompetitie in het leven geroepen.

Het doel van deze competitie is om ervoor te zorgen dat alle spelers aan wat extra speeltijd toe komen. Twee weken geleden zorgde dit voor een aantal leuke partijtjes met veel strijd en doelpunten. De verwachtingen voor de tweede ronde van de Vrijdagavondcompetitie waren dan ook hooggespannen, gelukkig werden de toeschouwers niet teleurgesteld!

De teams waren ditmaal iets anders dan de vorige ronde, omdat enkele spelers van de C2 afgelopen vrijdag niet aanwezig konden zijn. Sommige hadden een goede reden (helpen op de open dag van school), anderen een iets minder goede, maar desondanks legitieme reden (verjaardagen bijwonen) en tot slot een, tja, niet al te beste reden (in slaap gevallen op de bank…). Gelukkig schoot de C1 te hulp, waardoor de teams alsnog compleet konden worden gemaakt.

Verder kon Jurriën afgelopen vrijdag niet aanwezig zijn, volgens Jurriën zelf kon hij niet coachen, omdat hij een korfbalcursus moest volgen. Andere bronnen beweren echter dat hij niet meer durfde te coachen vanwege de gevoelige nederlaag met De Veiligheidshesjes tegen het team van broer Lennart. Gelukkig was Marc Verhoeven bereid om dit maal de Veiligheidshesjes te coachen. Verder waren er dezelfde coaches als de vorige ronde van de Vrijdagavondcompetitie en ook scheidsrechter Ilan Halperin was weer van de partij.

Door deze wijzigingen zagen de teams er vrijdag als volgt uit:

De Veiligheidshesjes (Marc Verhoeven): Joyce, Louise en Roos

De Ijsblokjes (Lennart Helwig): Melisa, Gijs en Lisa

De Regenboog (Hans de Wind): Mart, Kyra en Mara

Amazing Blue (Rik Kalisvaart): Demi, Fama en Paul

De avond begon meteen met een spannende wedstrijd, namelijk de nummer 1 De Ijsblokjes tegen de nummer 2 De Regenboog. De Regenboog begon scherp aan de wedstrijd en stond daardoor al vrij snel op een 2-0 voorsprong, onder meer door een mooi schot van Mart. De Ijsblokjes vochten zich echter terug en na twee schoten van Gijs stond het al weer 2-2. Met nog enkele minuten op de speelklok werd het er alleen maar spannender op. Beide ploegen hadden kansen, maar wisten niet te scoren. Enkele minuten voor tijd werd de wedstrijd toch nog in het voordeel van De Regenboog beslist. Na een overtreding van De Ijsblokjes mocht Kyra aanleggen voor een strafworp, die ze er mooi inlegde. Met als gevolg een 3-2 overwinning voor De Regenboog.

De tweede wedstrijd van de avond was De Ijsblokjes tegen Amazing Blue. Ook bij deze wedstrijd stond er veel op het spel. De Ijsblokjes wouden zich revancheren na de nipte nederlaag tegen De Regenboog en Amazing Blue moest zien te winnen om weg te komen van de onderste plaats. Misschien kwam het door het goede verdedigende werk of door de ballen die maar niet de korf in wouden vallen, maar in ieder geval werd er maar niet gescoord. De wedstrijd leek dan ook op een 0-0 af te stevenen, wat beide ploegen een punt op zou leveren. Het mocht echter niet zo zijn, want door een goal van De Ijsblokjes werd de wedstrijd, tot teleurstelling van Amazing Blue, toch door De Ijsblokjes gewonnen met 1-0.

De laatste wedstrijd van de avond was De Veligheidshesjes van debuterende coach Marc Verhoeven tegen De Regenboog onder leiding van Hans. Deze wedstrijd leidde tot al weer de derde overwinning van De Regenboog in de competitie, waardoor ze stevig aan kop kwamen te staan. De wedstrijd werd door De Regenboog met 3-4 gewonnen.

Ook de tweede ronde van de Vrijdagavondcompetitie was weer geslaagd. De laatste twee rondes van de Vrijdagavondcompetitie vinden plaats op 7 februari en 22 februari. Gaat De Regenboog in deze laatste twee rondes de titel pakken? Of gaan de Ijsblokjes er toch nog met de prijs vandoor? Misschien eindigt Amazing Blue uiteindelijk zelfs wel aan kop, want met nog twee speelrondes te gaan is er nog niks beslist. Genoeg reden dus om aanstaande vrijdag 7 februari te komen kijken bij de Vrijdagavondcompetitie van de C2!

Lennart Helwig

 

Uitslagen tweede speelronde

De Regenboog – De Ijsblokjes                  3 – 2

De Ijsblokjes – Amazing Blue                    1 – 0

De Veiligheidshesjes – De Regenboog 3 – 4

 

Stand Vrijdagavondcompetitie C2

1 De Regenboog 3 3 0 0 6 9 – 6 +3
2 De Ijsbokjes 3 2 0 1 4 8 – 5 +3
3 De Veiligheidshesjes 3 1 0 2 2 11 – 8 +3
4 Amazing Blue 3 0 0 3 0 3 – 8 -5