De onderlinge competitie van de C2, deel 1

Op vrijdag 17 januari is de vrijdagavondcompetitie van de C2 van start gegaan. De C2 is in de afgelopen maanden qua spelersaantal fors gegroeid, namelijk naar 14 spelers. Daarom is er een interne competitie gestart om ervoor te zorgen dat alle spelers en speelsters wat extra speeltijd krijgen.

Gisteren, vrijdag 17 januari, kon de vrijdagavondcompetitie dan echt van start gaan. Van te voren waren er al teams gemaakt, ieder met eigen kleur shirt, en kon elk team zijn eigen teamnaam bedenken. Van deze mogelijkheid werd dankbaar gebruik gemaakt en bij aanvang van de competitie stonden er dan ook vier creatieve namen op het speelschemabord. Zo was er een team ‘De IJsblokjes’, waarom weet ik eigenlijk niet, maar er zal vast een hele goede reden voor zijn. Verder waren er nog de teams ‘De Veiligheidshesjes’ en ‘Amazing Blue’. Het eerste team dankt zijn naam aan de groene hesjes waar ze in spelen en het andere team aan de blauwe shirts waar ze de wedstrijden in spelen. Tot slot is er ook nog een team genaamd ‘De Regenboog’, waarschijnlijk om het team een beetje op te fleuren, aangezien ze in zwarte shirts spelen.

De scheidsrechter van de avond was Ilan Halperin (kent u hem nog?). Verder had elk team zijn eigen coach. De coaches waren Hans (De Regenboog), Rik (Amazing Blue), Lennart (De IJsblokjes) en Jurrien (De Veiligheidshesjes).

Nadat het concept van de vrijdagavondcompetitie nog een keer aan iedereen was uitgelegd (monokorfbal, 15 minuten per partij, niet krabben, bijten, spugen en trappen) kon de eerste wedstrijd van start gaan. Bij de eerste wedstrijd stond er veel op het spel, het was namelijk niet alleen een strijd tussen de C-spelers, maar ook een strijd tussen de gebroeders Jurrien en Lennart Helwig. De verliezende coach zou met schaamte terugkeren naar huize Helwig. Gelukkig deden beiden teams er alles aan om hun coach niet in de steek te laten, beide teams gingen namelijk vol voor de overwinning en er volgde een erg leuk partijtje. Nadat De Veiligheidshesjes op een 2-0 voorsprong waren gekomen, wisten De Ijsblokjes uiteindelijk toch nog met 2-5 te winnen.

Ook bij de andere twee wedstrijden van de avond werd er fanatiek en snel gekorfbald. De wedstrijd Amazing Blue – De Regenboog eindigde in een nipte overwinning voor De Regenboog van coach Hans. De laatste wedstrijd van de avond was De Veiligheidshesjes – Amazing Blue, deze wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning voor De Veiligheidshesjes.

De eerste speelronde van de vrijdagavondcompetitie was dus een groot succes, de volgende speelronden volgen op 31 januari , 7 februari en 22 februari. De uiteindelijke winnaar van de competitie gaat er uiteraard vandoor met een mooie prijs. Tot slot nog dank voor Ilan en Jurrien voor het scheidsen en coachen.

De volgende competitieronde is dus op 31 januari, iedereen is dan natuurlijk van harte welkom om de wedstrijden te komen bekijken!

 

Lennart Helwig

Uitslagen
De IJsblokjes –  De Veiligheidsspeltjes  5-2
Amazing Blue – De Regenboog 1-2
De Veiligheidsspeltjes – Amazing Blue 6-2

Stand

1.       De ijsblokjes   1 -2  5-2    Gijs, Bowien, Melisa
2.       De Regenboog 1-2  2-1  Mart, Sophie, Kyra
3.       De Veiligheidsspeltjes 2-2 8-6  Joyce, Jelle, Ellen
4.       Amazing Blue  3-8 Demi, Paul, Celine en Fama