Nieuwe staffen voor Sinterklaas

Sinterklaas2013-1Ook dit jaar is de Sint de kinderen van Synergo niet vergeten. Op zondagmiddag 1 december stroomde de gezellige versierde kantine weer vol.

Enthousiaste kinderen uit de kangoeroes, F- en E-jeugd en ook broertjes en zusjes waren weer van de partij. Sommigen verkleed als Sint of Piet. In spanning werd er gewacht op de komst van de Sint en zijn Pieten.

Welkom Sinterklaas

Luidkeels zongen de kinderen dat Sint en zijn zwarte Pieten binnen mochten komen. Toen de Sint op de bank had plaats genomen kon, het feest pas echt beginnen. Zijn vier meegekomen zwarte Pieten deelden handenvol pepernoten uit.

Sint had aandacht voor de teams, hun korfbal prestaties en hun persoonlijke dingetjes. Er werd gezongen en gedanst. Je kon zien dat de Sint er van genoot.

Sinterklaas2013-2Nieuwe staffen

De kinderen hadden creatief geprobeerd om het stafprobleem op te lossen. Ze hadden prachtige staffen gemaakt; uit het bos, vol blingbling en zelfs een eigengemaakte staf van marsepein! Het alternatief, ‘het grote visnet’, was ook best handig voor het uitdelen van de pepernoten. Maar om op te leunen was de Sint toch wel erg gehecht aan zijn eigen staf.

Gelukkig vond een Piet de vertrouwde staf ergens in een hoekje van de kantine. Zo kon de Sint met zijn eigen staf weer door naar zijn volgende bezoek. We hebben de Sint en zijn Pieten uitgezwaaid en nagezongen.

Sinterklaas2013-3Cadeaus

De Sint heeft voor iedereen weer wat moois meegenomen. Dit jaar had Sint goed geluisterd naar  wat de kinderen van Synergo wel goed kunnen gebruiken. De leuke bidon met ons clublogo viel bij iedereen in de smaak.

Volgend jaar weer?

Natuurlijk komt Sint volgend jaar weer terug. Hij kan met zoveel lieve kinderen niet weg blijven. Al is het maar omdat we gewoon leuk zijn!

Tot volgend jaar Sinterklaas! (of wie weet eerder op Twitter?)
Rita.

 

 

Zie ook:

Foto’s van het bezoek van Sinterklaas
Activiteiten Synergo
Vrijdag 20 december: spannend kerstdiner