Verslag recreantentoernooi Synergo

Op zaterdag 16 november organiseerde Synergo in sporthal Olympos een eigen recreantentoernooi.

Ze zeggen wel eens recreantensport, wat is dat? Zeker een beetje lachen, een balletje gooien en wat bewegen? Niets is echter minder waar! Steeds meer recreanten blijken ‘oud’-korfballers te zijn en als supporter begin je al te zweten bij het kijken naar de wedstrijden.

Rrecreantentoernooi-20131116-1Synergo heeft een team dat bestaat uit ‘oud’-spelers en ouders, die na altijd veel commentaar te hebben geleverd op de wedstrijden van hun kinderen, zelf zijn gaan korfballen. Ieder jaar zie je dat ze beter worden en dat is leuk om te zien!

Nummer 1

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen TZ. Op het veld speelt Synergo regelmatig een wedstrijd tegen hen en wint dan meestal. In de zaal is het toch weer anders. De wedstrijd was fanatiek aan beide kanten. Bij TZ speelde één dame die al snel twee keer wist te scoren. Synergo creëerde veel kansen, maar wist deze  helaas niet om te zetten naar doelpunten. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 verloren.

Nummer 2

De tweede wedstrijd was tegen SKF. Het werd een spannende wedstrijd. Miranda kreeg een prachtige kans om te scoren, maar miste net een beetje de rust en dat terwijl ze echt helemaal vrij stond. Wel goed geschoten! En de bal was ook maar net mis hoor!

Er volgden nog veel kansen en er werd lustig op los geschoten, goed samenspel en zelfs de afvang werd in deze wedstrijd goed verzorgd. Turbo Otto werd in stelling gebracht en scoorde eerst een mooie doorloopbal. Nog geen minuut later scoorde hij opnieuw na goed onderscheppen, maar werd dit doelpunt helaas afgekeurd wegens verdedigd schieten. Otto liet dit natuurlijk niet op zich zetten en nadat Synergo inmiddels tegen een 1-2 achterstand was opgelopen, scoorde hij met een fantastisch afstandschot de 2-2.

Kaspar blijft onze ‘speedy’ en vliegt door het vak, maar weet daarbij zo nu en dan ook nog de rust te behouden voor een schitterend afstandschot. Van grote afstand scoort hij de 3-2 voor Synergo. Aukje gaf nog een hele mooie bal aan op Erik, alleen had Erik die bal nooit meer verwacht. Je ziet het maar weer Erik, altijd blijven opletten en kijken naar de bal. Uiteindelijk maakte SKF nog een strafworp waardoor de eindstand 3-3 werd.

Rrecreantentoernooi-20131116-2Nummer 3

De derde wedstrijd was tegen Midlandia. Rudolf kon gelijk aan de bak, want direct het allereerste schot van zijn heer was raak, 0-1. Gelukkig kreeg Erik een strafworp. Hij kreeg een behoorlijke duw van zijn tegenstander, waardoor hij zelfs de bal niet meer omhoog kon gooien. Scheidsrechter Paula had dit goed gezien. Erik nam zelf de strafworp, maar helaas komt hij nu ook op de lijst van Sander Hofman bij de strafworpen tobbers! Sorry Erik, maar deze moet ik even doorgeven [waarvoor grote dank, red.]! Gelukkig hebben wij Otto en als ‘echte’ topscoorder weet hij vervolgens de gemiste strafworp direct om te zetten naar een doelpunt door achter de korf het kleine kansje te benutten.

Het was ook de wedstrijd van Gera. De opmerking ‘hoe heerlijk zacht de buik van de heer van Midlandia was bij een botsing’ gaf hilariteit, waarna de heer aangaf dat hij nog nooit zo’n compliment had gehad. Doordat iedereen aan het lachen was om dit moment, was de concentratie even weg en werd ’t vlak daarna 1-2 en ja ook nog eens 1-3. Gera had deze wedstrijd ook iets met de paal. Ik wist niet dat je tijdens een wedstrijd ook nog kon paaldansen. Maar jawel hoor, bij de recreanten kan dit allemaal. Gera draaide prachtig om de paal heen en probeerde daarmee nog wat extra vaart te maken om toch nog de bal binnen te kunnen houden. Helaas dit lukte niet, want scheidsrechter Paula floot terecht af voor deze fraaie solo-actie. De achterstand zat ons echter niet lekker. Gerard liet het er dan ook niet bij zitten en de achtervolging werd ingezet en met succes. Hij scoorde met een mooi afstandschot 2-3.

Er was niet veel tijd meer om te spelen, maar door goed werk van Kaspar die de bal prima onderschepte en die direct naar de aanval gooide, werd het op de valreep door een prachtige pass van Rudolf op Gerard toch nog 3-3. Hij benutte het uitgelezen kansje vlak voor de korf. Een gelijkspel was ook zeker verdiend.

Rrecreantentoernooi-20131116-3

In de tussentijd…

Nu nog één wedstrijd te gaan en het werd nu ook tijd om ook George even gezelschap te houden die de hele middag prima de scores en de tijden bij zat te houden. Door al het gekwebbel en gelach aan de zijlijn van ons raakte hij echter toch regelmatig even het spoor bijster. Volgens Miranda kwam dit door zijn leeftijd, want gedurende die wedstrijd moesten we hem regelmatig even helpen herinneren de score aan te passen, tijdig het rustsignaal aan te geven etc. Hieruit blijkt toch maar weer dat het lastig is om continu alert te zijn, zeker als er om je heen zoveel te lachen valt.

Nummer 4

De vierde wedstrijd was tegen Vriendenschaar. Je kon zien dat de echte spirit er een beetje uit was. Vriendenschaar schoot echter als een speer uit de startblokken en voordat wij er erg in hadden, was het inmiddels al 0-5. Gelukkig kwamen we daarna een beetje tot onze positieven en scoorde Erik via een mooi afstandschot 1-5. Helaas was de ommekeer van korte duur, want vlak erna werd het toch weer 1-6. Zo fanatiek als hij is bleef Erik positief doorgaan en scoorde voor ons de 2-6. Miranda kreeg een strafworp mee, maar durfde deze niet zelf te nemen. Zij wilde natuurlijk ook niet op de lijst van strafworpen tobbers komen, maar ja…

Nu was het de beurt aan Gerard en ja hoor ook hij wist de strafworp niet te benutten en staat nu naast Erik op de lijst van strafworpentobbers [genoteerd!]! Kaspar maakte met een mooi afstandschot nog 3-6, maar daarna was de koek op.

Tot slot

Ik wil Paula super bedanken voor alle wedstrijden die zij voor ons heeft gefloten en voor het af te toe meespelen tijdens de wedstrijd ra, ra, ra… en George voor de organisatie. Ik daag iedereen uit om ook eens bij de recreanten te komen kijken. Ik zal het programma op de site laten plaatsen. Het zijn leuke wedstrijden waar je van kan genieten, omdat het plezier er van af straalt. Nieuwe spelers leren ook soms verrassende trucs. Dus wie weet…

Eindstand van dit toernooi
1. TZ
2. Vriendenschaar
3. SKF
4. Synergo
5. Midlandia

Tot de volgende keer!
Ineke.

 

 

Zie ook:
(Korfbal)fit worden? Doe 10x mee!
Synergo-recreanten