Het eerste zaalweekend (jeugd)

Korte terugblik op gisteren, met drie gewonnen wedstrijden (A1, E2 en F1), drie keer gelijkspel (B1, D2, D3) en vier verloren wedstrijden (E1, E3, E4 en de F2), waarvan twee in ieder geval net zo goed gewonnen hadden kunnen worden!

Net zoals elke zaterdag, stond ook gisteren weer in het teken van korfbal. De E3 moest om 9.00 verzamelen en spelen in Voorthuizen, tegen Spirit. De wedstrijd begon goed, wij hadden veel balbezit en gooiden snel over. Schoten waren er ook, maar telkens net niet raak…
Zo ging ook de tweede helft, tot de tegenpartij scoorde. Met nog een paar net niet rake schoten van ons, verloor de E3 met 1-0. De coach van de tegenpartij complimenteerde ons nog, dat we zo snel die bal heen en weer kregen (met name van de verdediging naar de aanval) en dat we zo goed uitverdedigden!

De andere E- teams
Weer terug in de zaal speelden daar de andere drie E-teams. Ik had mijn boek meegenomen, zodat ik daar wat verder in zou komen, maar de wedstrijden waren veel te spannend, dus daar is weinig van gekomen… Om te beginnen met de E4, daar kwam ik de tweede helft binnen. De E4 verloor, maar scoorde wel een heel mooi doelpunt! Ook bij de E4 gaat het gooien steeds beter!

Daarna de E2. De E2 speelde een hele goede wedstrijd! Er werd (ook hier) snel overgespeeld en er werden veel (goede!) schoten gelost. Het was ook meer dan verdiend dat de E2 won. Met 4-2 zelfs!

Als laatste E team de E1. De E1 en zijn tegenstander waren heel erg aan elkaar gelijk. Synergo had meer balbezit en speelde sneller over, maar Tiel had veel minder kansen nodig. Waar Synergo een geweldige actie met een mooie goal maakte, schoot Tiel ‘gewoon’ een balletje erin… Uiteindelijk verloor de E1 met 4-5. Een heel mooie wedstrijd!

De D2 en de C2

Na de E kwam de D2, tegen Nova. Ook dit was een leuke wedstrijd om te zien. Er gebeurde veel en Synergo deed niet onder aan Nova! De eindscore van 3-3 was dan ook terecht.

De laatste wedstrijd voor ik zelf moest spelen, was de C2. In het begin ging het heel goed, er werd gescoord en goed verdedigd. Helaas in de tweede helft zakte het iets in en uiteindelijk verloor de C2.

De A1
Onze eigen wedstrijd (van de A1) was, zoals de laatste paar wedstrijden, goed spannend. We speelden tegen Antilopen. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het vlot. Het ene doelpunt na het andere, van allebei de kanten. De hele eerste helft stonden we telkens één doelpuntje voor. In de tweede helft werd het opeens moeilijker en kwamen we met twee doelpunten achter te staan. Met nog vier minuten op de klok, werd het erg spannend. Gelukkig scoorden we er nog twee, waardoor we gelijk kwamen te staan (16-16) en in de laatste minuut, scoorde Jeroen een afstandsschot. Een mooie, spannende wedstrijd, die we gelukkig wonnen.

Verder speelde de B1 4-4, de D3 1-1, won de F1 met een overdonderende uitslag van 10-2 en verloor de F2 van Hebbes (2-5)

Volgende week spelen de B1, C1, D1, D3 en de F3 thuis. Vanaf 9.15 in de Dreef!