Drie goals voor de E4 griezels

Gisteren begon het zaalseizoen voor de E4 met een oefenwedstrijd tegen MIA. In de zaal spelen is echt weer andere koek. Kleedkamers vinden, andere schoenen aan, kennismaken met de sporthal… Een sporthal is rumoerig, het veld vult de hele ruimte, de muren staan dicht om je heen en er is erg veel afleiding door publiek, de wedstrijd die bezig is en alle gym-materialen die los staan.

De voorbespreking ging dan ook met de spelers op een bank die van het veld afgericht staat. We hebben gekeken welke lijnen voor ons gelden (de zwarte) en dat we weer in twee vakken spelen, twee keer tien minuten. Net als op het veld.

De eerste helft was alles wennen. De eerste verdediging vergat de tegenstanders te verdedigen, stonden niet tussen de korf en de heer/dame. Vrijlopen was lastig. Na 10 minuten ging het beter en waren we wat gewend. Wat de E4 al veel beter doet is snel durven gooien. En verder gooien, over tegenstanders heen. De volgende stap gaat zijn dat ze ook vrijlopen en in de handen gaan gooien.
Onderscheppen doen ze altijd al goed, dus nu ook weer.

MIA kwam snel voor met 2-0, 3-0. En toen scoorde Miray een ‘omdraaibal’. Ze stond onder de korf, en haar tegenstander draaide om haar heen naar voren. Miray draaide zich meteen om en schoot raak. Mooie goal!

De tweede helft scoorde Munise haar allereerste goal! Haar nieuwe wedstrijdshirt gaf vleugels (dank je Paula). Munise is lekker actief, is overal, onderschept veel en nu scoorde ze haar goal; een mooi schot!

Wouter gooide de derde goal erin: een mooie bal na snel overspelen van het vak vanaf de lijn naar de korf. Goed gedaan allemaal! ’s Avonds liet de E4 zien dat ze ook aardig griezelig kunnen zijn op het Halloweenfeest. Beware for the E4!