Besturen in de vakantie

Je ligt vast lui op je strandbedje met een cocktail in de hand naar je smartphone te kijken. Beetje FB, beetje boel whattsapp, beetje Zalando, wehkamp voor die nieuwe bikini en je maakt net een filmpje voor youtube. Dat ga ik binnenkort ook doen (3/8 – 24/8). Maar voor nu praat ik jullie graag nog even bij over de zomerse bestuurlijke perikelen.

Synergo D1 draagt de Olympische fakkel tijdens de EYOF. Ik was er niet bij, maar het filmpje, de foto’s, de verhalen en het stukje in de telegraaf spreken voor zich. Gewoon leuk!

Evaluatie ‘besturen met een visie’. Gisteren evalueerde ik met Rob Hagoort (voorzitter SKF) en de voorzitters van de frisbee club Utrecht en een handbalclub uit Houten ons traject ‘besturen met een visie’. Wij vonden het zeer zinvol. De resultaten hebben jullie al kunnen zien in het visiedocument dat we op de JAV presenteerden en het jaarplan. Korfbal voorop en beleving in de club, een cultuur van feedback kunnen geven en gestructureerd overleg tussen commissies op verschillende momenten in het jaar. Aan elke club aan te raden!

Korfbal in Utrecht promoten. Met Marc Verhoeven ging ik een paar weken geleden brainstormen met HKC, Hebbes, Ovvo en VSU over het gezamenlijk promoten van korfbal in de stad, om zichtbaarder te worden en te blijven bij burgers en natuurlijk ook  bij gemeente. Uit deze avond kwamen twee voorgenomen besluiten: Ja! we gaan korfbal in Utrecht promoten. En JA! laten we samen optrekken richting gemeente om meer veld- en zaalcapaciteit voor korfbal te krijgen.

Donderdag Synergoveld open voor eigen leden, HEBBES-leden en toeschouwers. Vorige week een groep van 30 actief, leuk!

Ledenvergadering VSU, daar ging ik 18 juni heen, omdat de gemeente behoorlijk ingrijpende bezuinigingsmaatregelen op de rol heeft staan. We discussieerden over mogelijkheden en VSU heeft de belangen van de sportclubs goed behartigd: de tariefsverhoging voor 2014 is van de baan en er gaat in een taskforce gekeken worden naar een alternatief bezuinigingsvoorstel. Well done!

Peter Jonker en Sander Hofman zijn terug uit Zuid-Afrika. En Peter ging meteen zijn operatie in en die is geslaagd. Top! Binnenkort gaan Sander Hofman vanuit TC en ik vanuit het bestuur lekker met hem lunchen om bij te praten.

Beleving bij Synergo – de kracht van ons netwerk!

1 juli hebben we meteen actieve groep er op los gebrainstormd in het fijne kantoor van JCM Context.
Buiten aan de picknicktafel hebben we onder het genot van allerlei lekkers (dank Wim!) de vereniging als netwerk bekeken. Met als indirect doel om te onderzoeken hoe we als Synergo een duurzame relatie met onze bedrijvenpartners/sponsoren aan kunnen gaan. Er is getekend, ge-post it, gediscussieerd, geïnterviewd en er zijn allerlei ballonnetjes opgelaten. Resultaat: een leuke avond, een prachtige tekening voor boven het bed van Amarins, maar bovenal een actielijst van de te zetten stappen:

A. Wens – Kantine/complex inrichten als ‘ontmoetingsplek’
B. Wens – Een ‘etalage’ creëren waar leden hun vraag en aanbod kunnen laten zien.
C. Wens – SponsorCie verandert haar naam in Netwerkcie
D. Wens – concrete lijst met sponsordoelen
E. Wens – Uitbreiden van het Synergo LinkedIn netwerk
F. Wens – een fysieke netwerkbijeenkomst organiseren binnen de club

‘Synergo dat zijn wij’ opstarten. Dat ga ik na mijn vakantie doen. Elk team kiest zijn eigen te organiseren activiteit. Ben benieuwd!

Shirts en sponsorkleding. Samen met Paula ga ik nog zitten om de sponsorkleding te herzien en te herverdelen. Graag alles inleveren op een donderdagavond!

Last but not least: het veld. We hebben weer gesprekken gehad bij VSU, VSU en gemeente weer met DWSV. De tijd begint te dringen om het dringen op het veld tegen te gaan. We hopen het trainingsschema te kunnen starten met extra veld ruimte.

Fijne vakantie,

Anne