80 kinderen bij vriendjes- & vriendinnetjesdag

Zaterdagochtend 16 maart waren er 80 kinderen tijdens de vriendjes- en vriendinnetjesdag. Er waren korfbalspelletjes, estafettes, zaklopen en een grote hindernisbaan!

De wekker ging al vroeg. En ja hoor, het was droog! Snel nog even op internet buienradar geraadpleegd en gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. De voorspelling was dat het in elk geval tot aan de avond droog zou blijven.

Om 8.00 reden we naar het veld, want ja, om alles tijdig klaar te hebben, hadden we met de wervingscommissie en nog een aantal vrijwilligers afgesproken om tussen 8.15 en 8.30 op het veld aanwezig te zijn. Gelukkig had Lizzie een draaiboek gemaakt en konden we met elkaar vrij snel alle korfbalspelletjes uitleggen. Om 8.45 werden we gebeld door Skippy Rent. De chauffeur dacht dat hij met zijn auto niet over de brug zou kunnen. En nu? De hindernisbaan was tenslotte maar liefst 17 m lang. Gelukkig met Rita en George als begeleiders lukte het de chauffeur om toch met zijn auto over de brug te komen en konden we met een aantal vrijwilligers helpen om de hindernisbaan op te zetten. Gelukkig hadden we ook hierbij weer veel hulp en dat was maar goed ook, want het bleek toch best even een klus te zijn.

Inschrijving

Tussen 9.45 en 10.15 kwamen alle kinderen aan bij Synergo. Het werd even heeeel erg druk in de kantine waar de kinderen een kaartje konden ophalen. Zo konden ze de scores bijhouden. In totaal hebben 80 kinderen zich ingeschreven; precies 40 kinderen in de leeftijdscategorie van onze E-jeugd en 40 in de leeftijdscategorie van onze F-jeugd en Kangoeroes.

Het begin

Toen kon het feest beginnen. Onder begeleiding van David, Jurriën, Mirjam en Sjoukje een warming up gedaan met alle kinderen en ouders op het veld. Erg leuk! Wat een enthousiasme. Rond 10.30 begonnen we dan daadwerkelijk aan alle spelletjes. Er werd op de korf geschoten, we deden estafettes, sprongen in zakken en bestormden de grote hindernisbaan.

Een kleine pauze

Rond 11.15 gingen we even naar binnen voor een korte pauze. De kinderen kregen allemaal warme chocolademelk of iets anders te drinken en een snoepje. We hebben met z’n allen Hoogvliet bedankt voor hun sponsoring van het drinken en het snoepgoed en leuke foto’s gemaakt, zowel binnen in de kantine als buiten onder de vlag van Hoogvliet.

 

En weer verder

Om 11.45 gingen we verder met de spelletjes. Even was het heel erg schrikken! De 17 m lange hindernisbaan werd door de wind over het hek heen geblazen. Gelukkig zaten er op dat moment geen kinderen op en hebben we met de hulp van alle ouders en vrijwilligers de hindernisbaan weer terug op het veld gekregen. Binnen in de kantine waren Paula en Rita druk bezig met het schrijven van de diploma’s voor alle kinderen en buiten werd er druk gestreden om de punten.

Vriendjes en vriendinnetjesdagEn daarna

Om 12.30 was het afgelopen, waarna alle kinderen patat kregen met een snack erbij en iets te drinken. Paula en Loes hebben zich toen teruggetrokken om alle scores op te tellen om de nummers 1 en 2 bekend te kunnen maken bij de jongste jeugd en vervolgens ook de nummers 1 en 2 bij de oudste jeugd. Dit was ook best even een hele klus in zeer korte tijd, maar het lukte hen prima. Paula/Loes bedankt!

De winnaars

Onder luid applaus haalden alle kinderen hun diploma en een leuke smiley button op en werden de bekers uitgedeeld. Onder luid trommelgeroffel. Diede Meijer en Lieke Wassenberg wonnen de 1e prijs. En jullie raden het nooit, de 2e prijs ging zowel bij de jongste als bij de oudste jeugd naar niet-korfballers. Bij de jongste jeugd won Puck Ros en bij de oudste jeugd Sara van Heteren. Puck en Sara, gefeliciteerd met deze hele knappe prestatie.

Bedankt!

We willen hierbij graag ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet op deze leuke ochtend en wij hopen natuurlijk dat jullie een volgende keer weer van de partij zijn. Een speciaal woord van dank is er nog voor onze 2 vaste vrijwilligers bij alle wervingsactiviteiten Ali en Gerrit Harskamp. Zij zorgen er altijd voor dat de kinderen iets lekkers krijgen, zowel tussendoor als achteraf en houden zelfs bij het plannen van hun vakantie rekening met onze activiteiten. Helemaal top! We zien jullie graag weer op 19 april op het grootste schoolkorfbaltoernooi van Utrecht, want ook daar zijn jullie altijd van de partij.

Nog meer?

De foto’s staan binnenkort op de site. De kinderen die geïnteresseerd zijn om te kijken of korfbal net zo leuk is als de spelletjesdag, kunnen vier weken gratis meetrainen. Je kunt je aanmelden bij Rita Merten:
06 – 24 12 53 77.

Namens de wervingscommissie,
Ineke, Lizzie, Rita, Paula, Nomi en Kim

 

 

Zie ook:

Schoolkorfbaltoernooi 2013
Activiteiten Synergo