Synergo 1 dankt het publiek en Sinterklaas

Onder auspiciën van in grote getale opgekomen publiek wint Synergo. We weten nu dat Sinterklaas ons echt goed gezind was. Daar is wat ons betreft geen twijfel meer over mogelijk.

Hoewel het in de beginfase leek dat we moesten wennen aan het vele publiek, hebben we die Dordtenaren gelukkig onze wil op kunnen leggen. Maar alvorens we wat gaan vertellen over de wedstrijd, even wat statistieken. Synergo en KC Dordrecht hebben elkaar al eerder ontmoet. Dat was in het seizoen 2011-2012 en 2010-2011 en wat langer geleden in het seizoen 2008-2009. In totaal hebben ze 6x tegen elkaar gepeeld. Van die 6 wedstrijden wist Synergo er maar 2 te winnen. Drie keer verloren en slechts één keer gelijk.

Anders

Wij vonden het hoog tijd dat we de zaak even gingen herstellen. Zodat weer wat betere verhoudingen te zien kregen. KC Dordrecht werd door ons gezien als een medetitelkandidaat in de 3e klasse. Samen met Trekvogels en Ado. Maar het leuke aan deze competitie is dat eigenlijk helemaal nog niet duidelijk is wie de meeste aanspraak kan en mag maken op een promotie. Er gebeurt elke week wel wat. Gelukkig weten wij van Synergo tot nu toe wel elke week te winnen en daardoor staan we bovenin. Maar ook wij realiseren ons dat het nog lang niet gedaan is. Nu blijkt dat een outsider als Melmac met hun geslepen coach ook gewoon meedoet. Maar de zuidelijke clubs zoals OEC, Klimop en BMC die altijd gevaarlijk zijn, met hun spel, hun kracht en vooral tomeloze inzet en vooral spelend voor hun thuispubliek. Dan op tijden waar je als speler(ster) van een standaardteam normaal een pupillenploegje coacht en nu zelf moet aantreden maakt het er niet makkelijker op.

Maar enfin. KC Dordrecht heeft nu ook kennisgemaakt met Synergo. De wedstrijd duurde lang alvorens het op gang kwam. Volgens mij duurde het wel 12 minuten voordat er van vak gewisseld werd. Snel kwam Dordrecht op 0-1. Zoals ik al zei, na geruime tijd kwamen we op gelijke hoogte. Langzaam en tergend bouwden we dat uit. We wilden laten zien dat drie keer verliezen in het verleden tot het verleden behoort en dat we nu wilden winnen. Dat gebeurde ook met 23-10.

Sinterklaas had ons ruim beloond met veel publiek, daarvoor onze hartelijke dank. En… Zwarte Piet Rachella trakteerde het winnende team op een voortreffelijke chocoladeletter, daarvoor onze HARTELIJKE DANK!!. En als dank zijn we samen met Piet gezellig op de foto gezet.

Volgende keer

Onze eerste thuiswedstrijd is pas weer op 16 december tegen de nummer 2 van de competitie die ons heel goed blijft volgen. We zouden graag weer zo veel publiek willen zien als tijdens de wedstrijd tegen Dordrecht. Misschien iets organiseren als welke jeugdspeler maakt het mooiste spandoek en welk team maakt de meeste herrie? Die ontvangt een leuke attentie (cadeautje). Neem gerust  paps en mams mee, al is het voor de gezelligheid.

Groetjes en graag tot ziens in sporthal De Dreef op 16 december om 14:30 uur.
Peter.