Dromen van de Korfbal League…

Synergo F1 schreef zaterdag geschiedenis door de leeftijdsgenoten van Korfbal League-club Dalto (F1) met 21-0 te verslaan. Synergo 1 deed het ook goed en won met 14-8 van Klimop. 

Senioren: zes keer winst, een keer verlies

De seniorenploegen kenden vrijwel allemaal een goede start in de zaal. Synergo 1 en 2 wonnen zondag in De Dreef hun thuiswedstrijden van respectievelijk Klimop en Sporting Delta. Hoewel het spel misschien nog niet van topniveau was, waren beide ploegen duidelijk een maatje te groot voor hun tegenstanders. De komende weken zullen uitwijzen of de ploegen zich kampioenskandiaat mogen noemen. Ook overwinningen waren er dit weekend voor S3, S4, S7 en S8.

Net niet

Helaas waren er dit weekend ook vijf net niet-wedstrijden. Synergo 5 speelde verdienstelijk tegen Odik 4 en scoorde 14 doelpunten, maar zag op het scorebord dat de tegenstander er nog eentje meer had gemaakt. Minimale verliespartijen waren er ook voor de A2 (7-6), A3 (8-9), B1 (12-11) en E3 (2-3).

Gewoon goed!

De E2 is goed bezig en won met overtuigende cijfers van MIA E3: 6-0. De E5 won met 3-6 van Fortissimo. De F2 was De Corvers duidelijk de baas (1-5). De debuterende F4 speelde met 2-2 gelijk tegen Animo. Het eerste punt is binnen!

De E1 speelt dit zaalseizoen op het hoogste niveau en kwam te kort tegen MIA E1: 7-0. Volgende week staat de wedstrijd tegen SKF E1 op het programma en zijn er nieuwe kansen.

Monsterzege

Tot slot nog even aandacht voor onze jongste talenten van de F1. Uitkomende op het hoogste niveau en dan zo’n monsterscore neerzetten. En dan nota bene tegen Dalto, de club die al decennia bekend staat om zijn sterke jeugdopleiding. De opleiders van Dalto zullen zich toch even achter hun oren krabben…

Samengevat kunnen we spreken over een goede start in de zaal met tien overwinningen, een gelijkspel en zeven nederlagen.