Voorbeschouwing zaalkorfbalcompetitie S1

Na een dramatisch verlopen veldseizoen, smachten de spelers(sters) naar een positief zaalseizoen. Iedereen was weer blij om zonder regen, wind en andere storende zaken weer de zaal in te kunnen.

Dat zaalkorfbal toch echt anders is dan korfballen op kunstgras werd overduidelijk. Hier en daar begonnen wat spieren te protesteren, maar dat was van korte duur.  We werden even opgeschrikt door een ander gevalletje van pech. Dat was onze Dirk.  Hij liet ons schrikken, wat leek op een verkoudheidje, bleek toch iets ernstiger te zijn.

Gelukkig zagen we hem bij onze laatste oefenwedstrijd weer tussen de lijnen. En hoe!

Even een korte terugblik:

De voorbereiding gestart tegen Seolto, een ploeg uit Zeeland en dat zijn nooit de allermakkelijkste ploegen. Enige voorzichtigheid was geboden. Tijdens de openingsfase werd heel duidelijk dat Synergo alles wat in het veld niet lukte nu wel wilde laten slagen. Binnen no-time stonden we ruim voor. Wat een weelde. Maar wat mooier was dat de diverse combinaties lukte. Einduitslag 19-15.

Vervolgens Hebbes een derby zou je kunnen zeggen. Maar iedereen kent iedereen en het was op zich een goede oefenpot. Ook hier werd gewonnen 10-13. Opgetekend moet worden dat Hebbes in de laatste 3-4 minuten er minimaal 5 maakte. Dus zo hard kan het gaan in de zaal.

Zondag 4 november kwam DOT uit Oss even langs. De eerste helft was volledig voor DOT, maar de tweede helft kwamen we als herboren terug. Hoewel deze tegenstander duidelijk een maatje te groot was, werden we totaal niet weggespeeld. De tweede helft was zelfs voor Synergo, met 10-8. Maar de ruststand was al tekenend en dus verloren we deze wedstrijd met 15-19.

Om met een positief gevoel de competitie aan te vangen, vonden we het nodig om nog een oefenwedstrijd in te lassen. Gelukkig was OVVO bereid om met hun 4e langs te komen. Een jong en gretige ploeg die reserve 2e klasse speelt. Hier moesten we maar tegen laten zien hoe ver we staan en of we er klaar voor zijn. Ik schrijf alleen de eindstand op: 25-15.

Komende maanden:

We hopen op een grote opkomst van publiek, want wij willen maar 1 ding en dat is kampioen worden. Ja, u leest het goed. Het is nogal een hele uitspraak, maar we hebben ons zelf dat doel opgelegd en gaan er elke wedstrijd voor. Hopelijk samen met u/jullie. Wij willen graag laten zien dat we in de 2e klasse thuis horen en gezien het spel wat we hebben laten zien de afgelopen weken misschien wel meer, zodat Synergo een vereniging is die op het hoogste niveau speelt van Utrecht. Enig opportunisme mag wel toch??

HEEL GRAAG TOT ZIENS IN SPORTHAL DE DREEF.

Namens Synergo 1
Peter.