Synergo A1 – Mia A2: 20-5

Vrijdagavond 2 november zaten we gezellig met het team te eten in de kantine. Marc had weer iets lekkers voorbereid, vleesfondue dit keer. We wisten dat we de volgende dag om tien over half twee weer in de Dreef moesten staan, voor onze tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding voor het zaalseizoen, maar dit weerhield ons er niet van om er een leuke avond van te maken.

Er werd ons verteld dat dit wel een lastigere wedstrijd zou worden dan vorige week tegen Fiducia A1. Oskar, die wel bekend is bij Mia, durfde zelfs te zeggen dat we niet gingen winnen van hun A2 (oh ja?, red.). Dus een leuk vrijdag avond hielp wel om de spanning er een beetje van af te halen.

Zaterdag kwam iedereen precies mooi om tien over half twee de zaal binnen. Na even bij praten over gister, een helftje van de wedstrijd van de A3 kijken en even inschieten in de rust gingen we de kleedkamer in om te bespreken. Nadat een paar van ons hadden geprobeerd het team toe te spreken (wat niet heel soepel ging) nam Marc het van ons over en vertelde dat we een team zijn en het ook met zijn alle moeten gaan doen, wilde we deze wedstrijd winnen. Dus dat gingen we ook maar doen, de afspraken werden gemaakt en we gingen warmlopen.

De opstelling:
Aanval: Mirjam, Janneke, Ilan en Rik
Verdediging: Jolien, Rinske, Lennart en Erik
Sjoukje begon op de bank en Ruben kon helaas niet bij de wedstrijd zijn.

Om tien over half drie was het zover, tijd om Oskar ongelijk te bewijzen. Daar begonnen we dan ook maar meteen mee, al snel stonden we op een 3-0 voorsprong door treffers van Mirjam, Jolien en mij. Mia wist daarna ook nog te scoren waardoor de stand op 5-2 voor ons kwam te staan. Door de laatste twee doelpuntjes van Sjoukje en Jolien werd de ruststand uiteindelijk opgebracht tot 9-2. Wij waren niet gewend aan zo’n grote stand bij rust en dat alle kansen er zo makkelijk invlogen. Dus iedereen kwam blij de kleedkamer in. Natuurlijk moesten we nog een helft spelen en herinnerde Marc ons eraan dat we er nog niet hadden gewonnen en het nu niet weg moesten gaan geven.

Maar dit waren wij ook zeker niet van plan om te gaan doen, we gingen gewoon lekker door met ons doelpuntenfestijn. Wel scoorde Mia meteen na rust maar hierdoor lieten wij ons niet afschrikken en als snel hadden we de voorsprong nog verder uitgebreid tot 14-3. Nu wisten we wel dat we de overwinning binnen hadden. Toch wist Mia nog twee keer te scoren waardoor ze nog terug kwamen naar 15-5 maar wij ging ook gewoon vrolijk verder met scoren want we hadden de smaak te pakken. Voor het eind van de wedstrijd hadden we de stand tot een mooi rond aantal gebracht en floot Rudolf af met 20-5 op het scorebord.

Het was een leuke wedstrijd om te spelen en naar te kijken. Uiteindelijk gingen we met een vrolijk en trots team en trainer het veld af onder het geklap van een zeer vermaakt (Synergo)publiek.