Synergo 7: Wachten op Stefan

Op een warme herfstdag in Oktober stonden een aantal korfballers te wachten op een verlaten sportpark. Door het vroege tijdstip (8.15 uur) werd het geruis van de wind door de bomen nog niet overstemd door het verkeer. Het wachten was op Stefan (vrij naar Waiting for Godot, Samuel Beckett, ook bewerkt door Sesamstraat als Wachten op Elmo).

Normaal gesproken waren de korfballers dat wel gewend, maar deze ochtend zou alles anders zijn. Er was namelijk afgesproken dat ze echt op tijd zouden vertrekken. De tocht door het barre landschap van Gelderland zou lang duren en haast zou een onnavolgbare weerslag hebben op de prestaties.

Ja?!

Plotseling werd de stilte doorbroken door het geluid van een naderende dubbeldeks passagierstrein die halverwege een grauw viaduct begon met remmen voor station Overvecht. De bladeren van de bomen kleurden prachtig rood en staken fel af tegen het groen van het kunstgrasveld en het grijs van het hekwerk dat deze in twee ongelijke stukken kliefde.

Mijmerend over de verloren wedstrijd van de vorige week op een naargeestig winderig veld in Voordorp, zagen de korfballers een grijze auto de brug opdraaien. Een gebogen gestalte stapte uit en haalde een plastic tas uit de achterbak. Het bleek een voetballer te zijn. Nog altijd geen teken van Stefan.

Een kauwtje wroette in de vochtige grond van het plantsoen op zoek naar voedsel. Twee meeuwen kwamen krijsend overgevlogen. Een aantal herfstbladeren ritselde over de stoeptegels, voortgeblazen door een windvlaag, totdat zij tegen de grijze muur van de kantine tot stilstand kwamen. Iemand keek op zijn horloge, waarop de groep mensen in beweging kwam en in twee auto’s stapten. Een voor een reden de auto’s over de brug, maakten een draai naar rechts en verdwenen onder het viaduct.

Epiloog

Hoewel wij net als in het toneelstuk Stefan inderdaad nooit hebben zien opdagen, claimt hij wel op het veld te zijn geweest. Hij is naderhand alleen naar Brummen (Gld.) gereden. Hij heeft daar de tweede helft gespeeld en de gelijkmaker (11-11) gemaakt in de wedstrijd Mélynas 5 – Synergo 7.

Casper.

 

Zie ook:

Synergo 7
Sesamstraat: Wachten op Elmo