Een schijtdag voor S6

Soms heb je van die dagen dat je denkt: wat een schijtdag. Afgelopen zaterdag kwam daar, voor S6, dicht bij in de buurt. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Viko 4.

Op zich natuurlijk niet iets waarvan je op het eerste moment denkt: schijt. De heenwedstrijd tegen Viko werd verloren met 3-4, dus in vele opzichten lag verbetering binnen handbereik. De wedstrijd volgde op een wedstrijdvrij weekend, dus eigenlijk hadden we best wel zin om weer eens een potje te korfballen. Enthousiaste invallers Jokelyn en Casper de B. waren bereid om bij ons in te vallen, dus meer dan compleet konden we aan de start van de wedstrijd verschijnen. Op dinsdag hadden we een uitstekende en ook leuke voorbereidende training, met dank aan Mats en Germay, dus ook daar zou het niet aan liggen.

Wie afgelopen zaterdag echter rond de klok van 17.30 in Voordorp en omstreken naar buiten keek – of erger – buiten was, heeft het eerste schijtelement van de dag wellicht kunnen meebeleven. Kou en regen, véél regen. Best wel schijt, voor je laatste veldwedstrijd. De wedstrijd zelf dan, die was volgens enkele aanwezige, trouwe toeschouwers (bedankt weer voor de support!), zelfs in de regen zeker de moeite waard om naar te kijken. Alleen de uitslag, die was dan wel weer schijt: 12-14 verlies. Daar sta je dan, doorweekt en wel, met je fraaie score van twaalf. Daar heb je dus helemaal niets aan, als de tegenstander er veertien in gooit. Daar kun je ook niemand de schuld van geven, zelfs de schijtsre.. eh, scheidsrechter niet! En is het dan toeval dat uitgerekend op zo’n schijtdag in het keukentje cq. voorbespreekhok van Sporting tijdens onze voorbespreking het rioolwater door het putje omhoog kwam zetten..?!

Gelukkig konden we de dag geheel in stijl afsluiten op het door S5 georganiseerde schijtfeest, ’s avonds in de kantine van Synergo, daar waar voor één keer de drollen aan de muur hingen. Bleken we ineens helemaal niet de enigen te zijn die een schijtdag achter de rug hadden. Ondergelopen velden, gestaakte wedstrijden, verkleumde ledematen… Eigenlijk viel het voor S6 allemaal wel mee, afgelopen zaterdag. En dus gaan we vol goede moed weer verder, op naar de zaal. Daar waar het droog is, en warm.

 

Namens S6,

Anne