Synergo 6, SKF en de thuisfluiter

Twee weekenden achter elkaar dezelfde tegenstander treffen, het komt wel eens voor. Synergo 6 overkwam het.

Op 15 september speelden we een thuiswedstrijd tegen SKF 6. De wedstrijd kende voor ons een super soepele start: al snel stonden we met 4-1 voor. Helaas zwakten we tegen het einde van de eerste helft wat af; of lieten we ons intimideren door het fysieke spel van SKF? In ieder geval stond het met de rust 5-5. Totaal niet nodig! De afspraak in de rust was dan ook: eigen spel blijven spelen. In de tweede helft volgde er een spannende strijd, gekenmerkt door mooie acties, slordige fouten, Nomi die er twee stippen ingooide, invaller Marcel uit S8 als ons geheime wapen, veel geduw en getrek en een enkele tegenstander die woedend het veld verliet. Gelukkig beslechtten wij de wedstrijd in sportief opzicht in ons voordeel, eindstand: 9-8.

SKF was het daar niet zo mee eens en beloofde ons bij het verlaten van het veld een stevige return met een SKF-thuisfluiter. Met wat gemengde gevoelens vertrokken we dus op 22 september richting Veenendaal. Zou deze wedstrijd net zo beladen worden als de heenwedstrijd? Nee hoor, verre van. Onder strakke leiding van de zeer goede scheidsrechter ontpopte zich een slap duel dat in niets op onze thuiswedstrijd leek, met een langzame en moeilijke eerste helft van onze kant. Gelukkig vloog Synergo na wat tactische wissels na de rust uit de startblokken. De ene actie was nog mooier dan de andere! Debutant Vincent scoorde, Leon scoorde ook en raakte ernstig ge(schaaf)wond en Juna moest helaas geblesseerd uitvallen, waardoor Ewoud na zijn nachtdienst en twee uur slaap een rentree maakte in de wedstrijd. SKF werd in ieder geval in de tweede helft van de mat gespeeld: 6-9.

Hoe liep het eigenlijk af met die thuisfluiter? Volgens de overlevering stond het bestuur van SKF niet helemaal achter het plan om een thuisfluiter in te zetten en hebben zij speciaal voor onze wedstrijd een reserve-League scheidsrechter opgetrommeld. Of het waar is..?