Wat een spanning voor de A1

De A1 had afgelopen zaterdag een hele belangrijke wedstrijd te spelen. We hadden de weken daarvoor van Fortissimo en Viko weten te winnen, maar de wedstrijd tegen Dalto A1 werd verloren. Met een tweede plek in de competitie als gevolg.

Zaterdag troffen we voor de tweede keer Dalto A3 in de zaal, maar dit keer in De Dreef. Als we zouden winnen, zouden we samen met Dalto op de eerste plek in de competitie komen.

Met een volle tribune, een strijdlustige A1 en een volle bank begonnen we aan de wedstrijd. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en daardoor bleef de score ook steeds spannend dicht bij elkaar. We gingen de rust in met een 6-5 voorsprong. Alles was dus nog mogelijk. Maar al snel in het begin van de tweede helft stond het al 7-5. De overwinning was in het vooruitzicht, maar nog zeker niet in de pocket. Je zag iedereen alleen maar denken: ‘Laat het afgelopen zijn!’

Spannend

In het tweede deel van de tweede helft bleef de score eng lang op een 8-7 voorsprong staan. De tribune ging helemaal los van de spanning, en Marc bleef maar roepen; ‘Vol houden!, we zijn er bijna’. In de het laatste kwartier kreeg we maar liefs drie strafworpen tegen, wat een ramp! Gelukkig was onze tegenstander zo uit het veld geslagen door het mooie spel van Synergo A1 dat ze geen één van de drie wisten te scoren.

Geheime wapen

De laatste vijf minuutjes waren voor ons geheime wapen, die op de bank zat. Jesse die, zodra hij het veld inliep, gelijk een strafworp mocht nemen, legde deze er vervolgens volkomen rustig en netjes in. De eindstand werd 10-8 voor Synergo. Met als resultaat een verslagen Dalto en een gedeelde eerste plek in de competitie.

De andere kant

De wedstrijd door de ogen van Dalto A3 bekijken, dat kan natuurlijk ook. Lees ook het wedstrijdverslag van Dalto A3: (aanrader!).

Strijd

Maar de strijd om de eerste plek in de competitie is nog niet gestreden, aankomende zaterdag staat er weer een spannende wedstrijd tegen TZ op het schema. Het kampioenschap ligt op de loer!