De week van…

Het Chinese jaar van het konijn, de maand van de geschiedenis, de week van de veiligheid, het Europese jaar van de vrijwilliger, de week van het bos, het jaar van de boerenzwaluw, het jaar van de trimsalon, de maand van de energiebesparing, het internationaal jaar van de chemie, de maand van het pelgrimeren, de week van de opvoeding en de maand van het Friese boek.

scheidsrechterHet is het allemaal op dit moment. Maar dat is natuurlijk niet belangrijk, het is namelijk ook… de week van de scheidsrechter!

Denk daar dus deze week eens aan als je een wedstrijd speelt. Toch ook mooi dat hij/zij de herfststormen trotseert om het veldseizoen te voltooien. En maak ook eens een praatje met de scheidsrechter na de wedstrijd. Heeft hij/zij een lekkere wedstrijd gefloten?

Veranderingen

Naast de week van de scheidsrechter, zijn het eigenlijk ook de jaren van de scheidsrechter. Vanuit het korfbalverbond gaat er het één en ander veranderen; onder andere qua opleidingseisen aan scheidsrechters en qua sancties als verenigingen te weinig wedstrijden fluiten (naast boetes ook puntenaftrek voor de spelende teams). Daarom is er binnen Synergo een werkgroep gevormd die een plan gaat maken hoe te zorgen dat er meer scheidsrechters opstaan. Onder andere door middel van opleiding, maar ook andere (creatieve) ideeën zijn van harte welkom.

Het belangrijkste is natuurlijk dat er mensen ‘het fluitje gaan opnemen’. Staat dat over 10 jaar als spreekwoord in de nieuwe Van Dale?

Help!

Wil je wat meer weten over hoe dat gaat als scheidsrechter bij Synergo? Vraag het gewoon eens aan iemand die je net hebt zien fluiten of iemand van de werkgroep. Wil je meer over de regels en het fluiten leren? Laat weten dat je misschien wel de cursus wil volgen.

Wil je (vanuit enthousiasme en noodzaak) het fluitje gaan opnemen? Laat het alvast weten. Spreek of mail met iemand van de werkgroep (Kaspar, Xander, Rudolf, Judith); werkgroeparbitrage@synergo.nl

Laat van je horen en jullie horen nog van ons!

Namens de werkgroep arbitrage,

Judith.

 

Zie ook:

Scheidsrechtersoverzicht 2011
Scheidsrechterscommissie