Nieuwsbrief Korfbal in Marokko

Nieuws vanuit het korfbal in Marokko. Met onder andere informatie over de oprichting van de eerste Marokkaanse korfbalclub en over de uitwisseling van januari 2011!   

logo-st.kmn

Beste korfbalvrienden,

Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting Korfbal Marokko – Nederland (KMN)! Zoals jullie weten zijn Synergo en PSV sinds 2010 druk bezig de korfbalsport te introduceren in Marokko. Hiervoor is er een stichting opgericht, de Stichting Korfbal Marokko-Nederland (KMN), die wordt ondersteund door Synergo en PSV Korfbal.

Hiermee hopen we als korfbalverenigingen ook meer Nederlands-Marokkaanse leden te werven. Tot op heden lukt dat aardig is onze bescheiden mening. Naast het korfballen heeft de Stichting KMN tot doel om elkaars culturen beter te leren kennen.

el_mamounEen laatste tip van mij aan de jongelui: ik heb tien kamelen besteld voor vervoer naar Marokko. Wil je mee met de karavaan, meld je snel aan…!

Namens Stichting KMN,
El Mamoun Loukili (voorzitter)

 

 

 

Uitwisseling januari 2012

Nador nodigt Synergo en PSV uit voor een uitwisseling naar Marokko. Om elkaar weer te zien en om samen de ontwikkelingen in Marokko te delen.

De uitwisseling vindt plaats van 2 tot en met 9 januari 2012. Naast korfballers uit Utrecht en Eindhoven zijn er ook korfbalteams uit Antwerpen en Barcelona in Nador te gast.

We zoeken spelers/ speelsters (A- en B-leeftijd), trainers/ coaches, begeleiders, ouders, nieuwsgierigen en geïnteresseerden. We worden ondergebracht bij gastgezinnen uit Marokko.

Wanneer   Maandag 2 januari t/m maandag 9 januari 2012
Kosten   Ongeveer € 300,00
Vluchtgegevens   Heenreis: vertrek 08.00 uur en aankomst om 17.15 uur (vluchtgegevens zijn onder voorbehoud)
     

We hopen met een gezellige, grote groep af te reizen naar Marokko.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Paula van Luijn (Synergo), paulala8@hotmail.com, 06 – 422 37 576.

 

 

Terugblik uitwisseling december 2010

Tijdens de succesvolle uitwisseling in december 2010 waren 30 Marokkaanse kinderen en begeleiders uit Nador te gast in Utrecht en Eindhoven.

Mede dankzij wat kleine sponsors hebben we alles volgens plan kunnen doen. De Nederlanders bleken zeer gastvrij, hebben we gemerkt. Een compliment voor alle betrokkenen bij de uitwisseling, dank voor jullie inzet.

uitwisseling-korfbal-in-marokko

Een speciaal bedankje voor alle gastouders, die bereid waren en open stonden voor de pubers uit Marokko. Als Neder-Marokkaan geeft deze Nederlandse betrokkenheid mij een trots gevoel. Top!

De gemeente Utrecht heeft laten weten via COS Utrecht (Centrum voor Ontwikkeling en Samenwerking) dat ze trots zijn met de behaalde resultaten. Vooral richting de wijk Overvecht. Ook iets waar we apentrots op zijn!

 

 

Club Marocain du Korfball

In maart 2011 is de eerste formele korfbalclub van Marokko opgericht (in Nador): Club Marocain du Korfball. Er zijn 13 benoemde bestuursleden, onder leiding van de heer Mohamed Lbour.

Bovendien worden er op twee middelbare scholen wekelijks 2 uur korfbaltrainingen gegeven aan 600 leerlingen per school. Er zijn selectieteams gevormd en de oudste leerlingen (16-17 jarigen) worden voorbereid op het geven van korfbaltrainingen aan de 156 basisscholen in Nador.  

bakermatvankorfbal_marokko

 

 

Bezoek Stichting KMN aan Nederlandse ambassade in Marokko (Rabat)

Tijdens een gezamenlijk bezoek aan de Nederlandse ambassade in Rabat in mei 2011 heeft korfbal zich verzekerd van medewerking van de Nederlandse ambassade in Marokko.

ambassadeAmbassadeur de heer van Aggelen was gecharmeerd van ons initiatief. In de toekomst verleent ook het Nederlandse consulaat in Nador hun medewerking. Met name in:

- De ondersteuning (bijvoorbeeld sponsoring) bij internationale uitwisselingen en toernooien in Nador.
- Bemiddeling tussen Stichting KMN en de Marokkaanse autoriteiten.
- PR activiteiten.

 

 

 

Meer informatie

logo-st.kmn

 

Meer informatie over de uitwisseling: paulala8@hotmail.com, 06 – 422 37 576

 

 

Stichting Korfbal Marokko – Nederland
www.korfbalinmarokko.org
KvK-nr. 41093165
ING-bank: 44.98.350

knkv veerkracht-asbestsanering cos-utrecht
     

 

 

 

Zie ook: