Synergo in Engeland

Ook dit jaar deden Synergo en EKVA weer mee aan het internationale korfbaltoernooi van The Kingfisher Korfballclub in Kent, Engeland.

Twee bussen vertrokken op vrijdag 22 juli om 9.30 uur van de Loevenhoutsedijk. Volgestouwd met korfballers, snoep en bagage. Met de bus op de trein maakten we de overtocht naar Engeland.

kent06Na het opzetten van de tenten kookten onze jongens voor hun tent en ging een andere groep ging eens kijken wat de Engelse keuken bracht.

Die nacht regende het overigens enorm. Maar als je lekker in je tent ligt, maakt dat niet zoveel uit, toch? Alleen de gedachte aan de volgende regenachtige ochtend…

Het toernooi

Het was een stralende ochtend! De hele dag was het goed weer en liet de zon zich vaak zien. De eerste wedstrijd was het even wennen. Aan elkaar, de bal, de tegenstanders en aan de scheidsrechter. Met veel moeite kwamen we gelijk, maar kon de Engelse tegenstander vlak voor tijd de 4-3 maken. Helaas! Ondanks veel strafworpen tegen en een afgekeurd doelpunt na een geniale actie van Ferry en Danny. De andere wedstrijden werd er ook verloren, maar hooguit met twee doelpunten verschil.

In de tweede ronde ging het veel beter. EKVA werd met veel overmacht verslagen. En de volgende wedstrijd wisten we ook te winnen. Helaas ging de derde en laatste wedstrijd verloren. Bij de EKVA-teams waarin Synergo-spelers meespeelden, was er ook niet veel winst. Was het de avond ervoor toch te laat geworden?

Na het toernooi ging een aantal mensen nog even genieten van een frisse duik in het zwembad. Het Nederlandse liedje aan de blonde badjuffrouw werd zeker begrepen, maar ze wilde haar foto niet geven. Jammer, want die avond was er een leuk feestje!

Dagje Londen 

We hadden heel veel zon om zondag Londen onveilig te maken. Sommigen bekeken de toeristische hoogtepunten, anderen ging shoppen (kijken, kijken en toch kopen), hielden een picnick in het park of gingen naar de dierentuin. Veel leuke foto’s en verhalen dus in de bus terug naar Kent.

De terugreis

Na lekker te hebben uitgeslapen gingen we naar de trein voor de overtocht. We waren wat vroeger dan gepland, in de hoop een paar treinen eerder te kunnen nemen. Dankzij een uitgebreide en geavanceerde douanecontrole waren we echter tien minuten te laat voor de trein. Gelukkig hadden we nog steeds een paar treinen eerder. En zo waren we om 23.30 uur terug bij Synergo.

Bedankt!

Geweldig weer (ieder krijgt wat hij/zij verdient?) en Paula, Lida en Rob, bedankt weer voor de goede organisatie!

Volgend jaar?!

Kent 2012 valt in het weekeinde van 14 juli. Wel werd ons afgeraden dat jaar naar Londen te gaan, een paar werken voor de Olympische Spelen. Er is nog overleg wat we de zondag zullen doen. Tot volgend jaar?!

Sander.

Zie ook:

Foto’s Kent2011
Kent-website EKVA