Synergo 1 op valreep langs Ten Donck

Synergo 1 won zondag in Ridderkerk in de dying seconds van Ten Donck. Daarmee blijft Synergo in de race om promotie naar de tweede klasse op het veld.

In een kwalitatief niet zeer hoogstaand duel – beide ploegen moesten nog duidelijk wennen aan het veld – leek er lange tijd een makkelijke overwinning aan te komen voor Synergo. Na een aardige openingsfase, was het ploeteren voor beide ploegen, maar bleef Synergo scoren en liep het uit naar vier punten marge (3-7).

Na de rust organiseerde Ten Donck het aanvalsspel beter en kwam het helemaal terug in de wedstrijd. Synergo kon het niveau niet verhogen en de ploeg uit Ridderkerk leek “er op en er over” te gaan. Bij een 11-10 achterstand en nog twee minuten op de klok, bracht invaller Lotte de ploegen weer op gelijke hoogte. In de laatste zestig seconden versierde Amarins nog een strafworp, die koelbloedig werd verzilverd door David. Blijdschap alom bij Synergo.

Door de verrassende nederlaag van Crescendo tegen Conventus staat Synergo nu twee punten los van de derde plaats en een punt achter op koploper Trekvogels. De kampioen promoveert direct naar de tweede klasse en de nummer twee speelt een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer twee. Zover is het echter nog lang niet. Nog zes wedstrijden te gaan, te beginnen met Conventus komende week.

Naast de overwinning van het eerste, wonnen nog negen Synergo-ploegen hun wedstrijden. De B2 speelde gelijk en acht ploegen verloren. Een kort overzicht:

– De F3 won voor de tweede keer van Dalto (F2!). En die tellen dubbel, ook volgens coach David.

– De D2 won met 6-2 van DOC, de ploeg waar nota bene vorige week nog met 6-2 van verloren werd.

– De E1 had een off-day en verloor met 3-1 van Viko (en die uitslag was vorige week ook andersom, in het voordeel van Synergo dus).

– De B3 won op een knollenveld met 7-3 van Ter Leede en er werd zaterdag al over een kampioenschap gepraat…

– Over wisselvalligheid gesproken: de D1 weet er alles van. De D-tjes veegden KCD met 14-2 van het veld. Vorige week was het nog slechts 11-7.

– Doelpunten, dat is waar het de C2 aan ontbreekt. Nul scoorden ze er afgelopen zaterdag, terwijl er kansen zat waren. Trainen op afronden dus!

– Het eerste B-team van HKC op een gelijkspel houden, een klasse prestatie van de B2! HKC speelde trouwens in de zaal twee klassen hoger dan de B2…

– Tegen zeven moeilijker dan tegen acht? JA, zullen de spelers van de B1 volmondig zeggen. Voor rust leek er niets aan de hand tegen EKVA (4-1), maar toen EKVA na rust met zeven verder moest, lukte er even helemaal niets meer. Gelukkig scoorde Ilan in de laatste seconden de winnende vanaf de stip.

Volgende week weer veel korfbal op het Synergoveld! Zaterdag van tien tot half zeven en zondag vanaf half twee tot vier uur!

Programma, uitslagen en standen
Het programma van de veldcompetitie
Alle uitslagen van de veldcompetitie
De standen van de veldcompetitie