Synergo B1 – Midlandia B1 (7-3)

Mijn korfbalweekend begint meestal vrijdag al: ik kijk nog even na tegen wie we moeten en hoe laat, maar ook of de E1 moet spelen, en zo ja, waar en wanneer.

Door het winterse weer hadden de tegenstanders van de E1 afgezegd. Jammer, maar toch ook iets langer in bed kunnen blijven!

Toen ik op weg was naar Jolien, normaal minder dan een halve minuut fietsen, snapte ik eigenlijk wel waarom de tegenstanders van de E1 niet kwamen, zelfs dit kleine stukje was amper te doen. Ik belde aan bij Jolien en samen glibberden we naar de Dreef.

Daar aangekomen besloten we nog geen voorraad sneeuwballen te gaan maken, want dan zouden we zelf de volle lading krijgen … Binnen was het lekker warm en na een stukje wedstrijd van de D2 en de B3 gingen we bespreken, maar niet in de kleedkamer (als je binnenkomt, ingang sporthal en je gaat in plaats van rechtdoor naar links, dan kom je in een lege zaal; daar zaten we).

Met nog 17½ mintuut te gaan in de wedstrijd van de B3 liepen wij met zijn allen Oskar achterna.

Met een aanvallend punt en verdedigend punt én een tip (echt fanatiek beginnen) gingen we warmlopen. Na onze tegenstanders intimiderend aan te hebben gekeken, konden we nog even schieten en doorloopballen nemen. En daar was het fluitsignaal…

Aanval: Ilan, Rik, Jolien, Sjoukje
Verdediging: Erik, Lennart, Mirjam, Janneke
Wissel: Jesse

We begonnen niet fanatiek genoeg, meteen waren we de bal kwijt. Ik keek mijn vak aan en zag dat iedereen nu al baalde. Nu al slechte passes. Verdediging was wel fanatiek, iets te misschien, er werd een vrije bal gegeven, die zat. Midlandia stond voor met 0-1. Niet veel later was onze aanval weer hoe die hoort te zijn; er werd een vang neergezet en hoppettee, Ilan scoorde! Wissel van vakken. Snel was de bal weer bij de aanval, ik weet niet meer wat er gebeurde, maar we kregen een strafworp. En Erik scoorde die natuurlijk, 2-1.
De verdediging lette niet heel goed op en BAM 2-2. Weer wisselen van vakken. Kort daarna scoorde ik een korte kans. En daar was het rustsignaal.

Wat er allemaal in de rust is gezegd, weet ik niet meer, volgens mij zat ik enorm te balen, zoveel kansen en zo weinig doelpunten. Daar was het fluitsignaal weer, nu konden we er wat aan doen …!

Nadat Mirjams dame een strafworp miste, scoorde Ilan een korte kans. Wissel. Toen ging het snel. Mirjam scoorde een superschot en Erik brak door en maakt zijn doorloopbal prima af. Weer een vakkenwissel. Er werd een doorloopbal tegen gescoord; bal weer naar de aanval. We misten 2 strafworpen (Marc en Oskar vinden de details daarvan belangrijk; die zijn na te lezen bij de strafworpencompetitie).
Jesse kwam er in voor Ilan. En met nog maar heel even te gaan scoorde ik een doorloopbal. Eindstand 7-3.

Na onze normale schoenen aan te hebben getrokken, vluchtten Jolien, Janneke en ik weg, mede door haast, maar vooral bang voor de sneeuw en wat daarmee gedaan zou kunnen worden…

Alvast een Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Sjoukje