Dranghekken en kangoeroes…

Vrijdagmiddag 8 oktober: schoolkorfbaltoernooi groepen 1 en 2  basisonderwijs.

kangoeroe-logoDe wervingscommissie heeft er weken naar uitgekeken. Er is noeste arbeid verricht. Op een aantal scholen zijn flyers opgehangen en uitnodigingskaartjes uitgedeeld door de gymnastiekleraren. Hoeveel kinderen er die middag zouden komen was voor ons een groot vraagteken. Het konden er nul zijn, maar ook heel veel…

Van het eerste gingen we uit, van het tweede kregen we knikkende knieën. Stel je voor, daar sta je dan met een handje vol vrijwilligers,een spelletjes parcours en vijftig pannenkoeken.

Langzaam tikte de klok naar half vier. Alles was uitgezet en de muziek lokte mens en dier van heinde en ver met de korfbal mega-hit Kie-koe-korfbal. We zagen bakfietsen volgeladen met kinderen aan het veld voorbij trekken, en daar bleef het bij… voorbij trekken!

Ondertussen hebben we de dranghekken maar van de brug en de parkeerplaats gehaald. Deze  waren uiteindelijk toch niet nodig. Inmiddels tien over half vier en daar kwamen de eerste kinderen en hun ouders de brug over. JAAAA, toch nog…  

Alle kinderen werden verdeeld over drie groepen en gingen na de warming-up onder leiding van onze Synergo-Kangoeroe fanatiek de spelen af. Halverwege alle spelletjes was het tijd voor de traditionele pannenkoeken en wat drinken. Om 17.00 uur waren we toe aan de diploma-uitreiking.

We kijken terug op een geslaagde middag, die ons waarschijnlijk wel een nieuw lid gaat opleveren. En dan zeg ik: goed gedaan mensen! Op 14 mei 2011 doen we het weer. Dan op een iets andere manier, maar ook dan is er een schoolkorfbaldag voor de jongste kinderen van alle basisscholen. Nadere informatie over deze dag zal vanaf januari 2011 regelmatig op de website te vinden zijn.

Iedereen, Alie, Gerrit, George, Oskar, Jari, Juna, Ineke en Paula bedankt voor jullie inzet.

Namens de wervingscommissie,
Rita Merten

Meer informatie

Foto’s Kangoeroe Schoolkorfbal