Synergo wint ook van Conventus

Synergo won zondag eenvoudig van Conventus. Vooral in de eerste helft schoot Synergo met scherp. Verder waren er dit weekend (ruime) overwinningen voor S4, S8, A1, B1, B2, D1 en E1.

Na de slechte prestatie van het tweede (11-8 nederlaag tegen Conventus 2), was het de beurt aan Synergo 1. Na een matige start (2-1), nam Synergo het initiatief over. Verdedigend kwam Synergo geen moment in gevaar en aanvallend vloog de ene na de andere bal door de korf. Het resulteerde in een 3-10 ruststand.

Na de pauze was Synergo slordiger en vielen er minder doelpunten. Desondanks kwam de overwinning geen moment in gevaar. Er was zelfs nog ruimte voor een paar debutanten!

Synergo 3 verloor zondag met 15-16 van Ready. Dat was zonde, want het winnende doelpunt viel pas in de laatste minuut. Synergo 4 doet het voorlopig het best van de reserve derde klasse-ploegen (S2, S3 en S4 spelen allemaal op dit niveau): Viking werd geveegd (18-7).

Ook Synergo 8 blijft winnen. De winnende treffer kwam in de laatste seconde van Juna, die naar eigen zeggen vervolgens bijna `het hek opvrat´.

Bij de jeugd waren er de eerste overwinningen van de A1, B1 en B2. De A1 stond met 5-3 achter tegen Koveni, maar boog die achterstand in het laatste kwartier om in een 5-6 overwinning. In de dying seconds was Jeffrey trefzeker. De B1 won makkelijk van Animo. Debutant Jesse (uit de C1) zette de B1 al snel op een 2-0 voorsprong. Bij 5-0 kon Animo pas wat terugdoen.

De B2 had schottraining van Jari en Ferry gehad en dat miste zijn uitwerking niet. Viking werd met 14-2 van de mat gespeeld en Bart scoorde er maarliefst zes! De B3 heeft het vooralsnog lastig tegen de oudere tegenstanders. Tegen TZ B3 werd het 2-8.

De C1 speelde niet best en verloor van stadsgenoot Fiducia (8-4). Een andere stadsderby werd wel door Synergo gewonnen. De D1 speelde weer een geweldige tweede helft, won met 10-5 van HKC en gaat aan de leiding in de tweede klasse! De D2 had het lastig met een sterk SKF en verloor helaas met 11-1.

De E1 gaat vrolijk door met winnen. Dit keer kwamen de ongelukkige tegenstanders uit Houten en ze verloren met 4-0. De F1 tenslotte, verloor met 3-0 van Fortissimo.