Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi

Zaterdag 5 juni was het eindelijk zo ver. De kampioenen van het afgelopen schoolkorfbaltoernooi van de groepen 8 en 6 mochten als afvaardiging uit de gemeente Utrecht naar het provinciale schoolkorfbaltoernooi in Veenendaal.

Traditiegetrouw is de tegenstand altijd zeer sterk, maar toch waren de verwachtingen hoog gespannen. Voor groep 6 ging Cleophas de eer verdedigen, voor groep 8 was dat het team van de Regenboog.

Het was echt ‘schoolkorfbaltoernooi-weer’: een dikke 20 graden en geen wolkje aan de lucht.

Cleophas had direct een lastige tegenstander en keek na de eerste wedstrijd tegen een 0-1 verlies aan. Ook de tweede wedstrijd (tegen De Kring) werd helaas verloren (3-0). Gelukkig werd de laatste wedstrijd tegen de Driesprong met 3-1 gewonnen. Met maar liefst drie doelpunten van Adam, die daarmee direct topscoorder was van Cleophas. Hiermee kwam Cleophas in de kleine finale (om de derde en vierde plaats) en hield nog zicht op een podiumplaats. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren en eindigde Cleophas op een eervolle vierde plek.

Groep 8 van De Regenboog begon zeer voortvarend aan het toernooi. Eerst werd de St. Michaelsschool uit De Bilt met 5-0 aan de kant gezet. Daarna werd het maar liefst 7-2 tegen de Da Costaschool uit Soest. Toen was er toch voor het eerst even zicht op het Landelijke Schoolkorfbaltoernooi in Kampen. Helaas was de laatste poule-tegenstander, De Klaroen uit Maarssen, een tandje te sterk. Met een 4-1 nederlaag kwam De Regenboog in de kleine finale terecht. Toen deze een uur later gespeeld moest worden was de teleurstelling blijkbaar nog niet verwerkt, want de kleine finale werd met maar liefst 10-2 verloren. Voor De Regenboog is Ruth als topscorer geëindigd.

In ieder geval hebben de teams zich erg sportief gedragen en vonden ze het mooi om als beste teams een grote stad (met toch zo’n 300.000 inwoners) te vertegenwoordigen.

Johan v.d. Brink