Supersubs schieten B1 langs Fiducia

Twee gouden wissels bleken genoeg om Fiducia B1 te verslaan.

Op de grasvelden van Vleuten stond de eerste veldwedstrijd van 2010 op het programma voor de B1. Vertwijfelde gezichten voor aanvang, want de verwende kids zijn dat gras niet meer gewend.

Mats (voor de gelegenheid de ouder van Jolien) kreeg de taak een opstelling te maken. Hij slaagde hier cum laude voor, want het eerste aanvalsvak had er na een paar minuten al twee inliggen. Wat nou, last van de wind, regen en het gras?

In het vervolg van de eerste helft werd er vooral veel aangekloot. Dat wekte irritatie op bij de coach, maar helemaal bij wisselspeler Ruben. Bij een 3-3 tussenstand, anderhalve minuut voor rust, zweerde hij dat hij zou scoren als ie er in mocht. En zo geschiedde. Zijn eerste balcontact leverde een strafworp op, die hij uiteraard verzilverde.

Na de rust begon Ilan als wissel en ook hij durfde de uitdaging aan: een aanval meedoen en meteen scoren. En wederom bleek Oskar over een gouden hand van wisselen te beschikken. Ilan stond koud in het veld of hij tekende de 4-5 aan. Met hulp van Rinske overigens, die op twee meter vrij stond, maar toch de bal nog afspeelde op Ilan. Kijk, dat is teamwork!

Daarna was de coach toch wat overmoedig geworden. Om beurten kregen de gebroeders De Kam een aanvalsbeurt om te scoren, maar de gouden hand van wisselen bleek uitgewerkt. De eindstand bleef 5-6. Uiteraard wel in ons voordeel!