Toine van Peperstraten vs onze Anne

Het Stadsschouwburgpubliek wachtte in spanning af: wat zou er gaan gebeuren!? Het licht ging uit en daar kwam Anne de Roos het podium op gereden; drie voorzitters van sportverenigingen. Achter een lange verrijdbare tafel. Het sportgala van de gemeente Utrecht. Met een nominatie voor Synergo als sportvereniging 2009.

20100127-sportgala20102Opvallend dat er slechts één van de voorzitters uitgebreid lachte tijdens de opkomst. Uiteraard, onze Anne. Presentator Toine van Peperstraten (Studio Sport) opende direct de aanval: “Synergo, de grootste korfbalvereniging van Utrecht. Driehonderd leden, waarvan 120 jeugdleden. Is korfbal léuk?” 0-1! Maar Anne gaf zich niet over. Ze was aanwezig om de eer van Synergo hoog te houden (en om die sportprijs mee te nemen)! “JA! Korfbal is leuk! Vooral omdat jongens en meisjes samen spelen.” 1-1! En direct de 2-1, vanwege Toines reactie: “Ooh, ja. Jongens en meisjes samen… Jaaa!”

En Anne rook de winst: Synergo moest en zou die sportprijs 2009 winnen. Het plekje boven de haard in Lopik was al schoongemaakt. Anne was op dreef: “We hebben zoveel vrijwilligers, en er gebeurt zoveel in de vereniging. Trainen geven, wedstrijden fluiten, activiteiten organiseren…”  Totdat Toine onze voorzitter gewoon afkapte! 2-2, wat krijgen we nou? Gelukkig liet Anne zich niet uit het veld slaan en begon gauw aan een laatste zin. “En we kunnen nog zoveel mensen gebruiken, zeker ook ouders!” Hoppa! 3-2! En Toine durfde haar niet in de rede te vallen (zo zien we maar weer; bij sport is er geen plaats voor een gentleman).

20100127-sportgala20102Kwam het door Annes overwinning achter de tafel? We zullen het nooit weten. maar de sportprijs 2009 voor beste vereniging ging NIET naar Synergo! Ons restte nog de drank en bitterballen. En te kijken naar de danseressen en mooie outfits op het podium.

En erger nog, op de groepsfoto viel Renske eraf! (ze staat er nog net een klein stukje op; helemaal links…)

Volgend jaar gaan we weer!

 

Zie ook

– Synergo tweede tijdens Sportgala 2009