Terug- en vooruitblik

Doordat het korfbalseizoen gelijk loopt aan een schooljaar en niet aan een kalenderjaar, is het eigenlijk wat vreemd om aan het eind van 2009 terug te blikken: we zitten immers pas halverwege het seizoen. Toch is zo´n eindejaarsbespiegeling misschien juist wel mooi, zo op de helft van het korfbaljaar. Wat hebben we in 2009 eigenlijk allemaal gedaan bij Synergo? En wat gaat er nog meer gebeuren?

Allereerst was 2009 het jaar van allerlei nieuwe dingen en initiatieven. Zo hebben we de nieuwe site gelanceerd, werden de Red Blue Giants geboren en vonden we in Veerkracht een heuse nieuwe hoofdsponsor. Dit zijn natuurlijk mooie dingen op zich, maar ze staan ook nog eens symbool voor grotere, achterliggende zaken: respectievelijk een stap richting een professioneler communicatiebeleid; eenheid, gezelligheid op de tribune en steun voor ons eerste team; een actieve sponsorcommissie, op zoek naar broodnodige gelden.

Daarnaast vonden we in John en Marc twee professionele trainers voor de selectieteams. Voor het eerst heeft zowel het 1e als het 2e een betaalde trainer. Voor het 1e heeft dit vooral in de zaal vruchten afgeworpen, op het veld moet 2010 betere resultaten gaan bieden. Het 2e heeft het juist in de zaal wat zwaarder, maar ook voor dat team biedt het nieuwe jaar nieuwe perspectieven. Met de wilskracht, het teamgevoel en de inzet zit het in ieder geval wel goed in beide teams.

Onder aanvoering van de nieuwe trainers hield een aantal selectiespelers een belactie voor de Lotto. Ieder lid dat bijgeschreven kon worden als deelnemer aan deze loterij, leverde Synergo een mooi bedrag op. Dit was een van de eerste wapenfeiten van onze nieuwe sponsorcommissie, die afgelopen jaar behoorlijk professioneel aan de slag is gegaan.

Een andere commissie die dit jaar in het oog sprong, was Tijd voor Korfbal, de tijdelijke werkgroep die zich richt op werving van allochtone leden. Deze groep wist nominaties voor diverse prijzen te behalen en stond zowel in het Dreefnieuws als in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Natuurlijk zijn alle andere commissies ook verschrikkelijk druk geweest. Ook het bestuur is, op de achtergrond, druk met allerlei vernieuwingen. Zo is er in november een beleidsavond geweest in het kader van werving. Met diverse commissieleden hebben we ons gebogen over de vraag in hoeverre en op welke manier Synergo moet gaan werven. Ook over andere beleidszaken wordt uiteraard nagedacht en langzaam maar zeker worden de lijnen ook binnen de club zichtbaar. Geduld is hier het toverwoord.

Wat staat er de komende tijd te gebeuren? Natuurlijk gaat het weekend van 2 en 3 januari de competitie weer verder, hoewel de meeste teams nog even bij mogen komen van alle gourmetschotels, oliebollen en champagne. Dan staat er meteen 8 januari de RBG-borrel gepland (komt allen!) en volgt er in januari ook nog een feest (waarbij alle vrijwilligers extra in het zonnetje zullen worden gezet – houdt allen de site, de flyers en de brievenbus goed inde gaten!). Ook in januari zal het bestuur  een inloopavond houden, waarop iedereen langs kan komen om ideeën, op- en aanmerkingen en andere zaken te spuien (meer info volgt snel). Ten slotte horen we 5 januari of we definitief tot de genomineerden voor het Utrechtse Sportgala horen (in de categorie ´vereniging van het jaar´). In dat geval staat ons 27 januari nog een chique feestje te wachten.

Goed, en dan hebben we het dus alleen nog maar over de zeer nabije toekomst, wat de rest van 2010 ons gaat brengen, moeten we nog even afwachten. Natuurlijk rekenen we sowieso op goede sportieve resultaten, maar voorlopig wensen we eerst iedereen maar eens een goede jaarwisseling.

Tot in 2010!
Het bestuur